Met Kerstmis heb ik een slowcooker cadeau gekregen en sinds die tijd ben ik lekker aan het experimenteren geweest met recepten. Inmiddels al veel lekkers gemaakt en vooral bolognesesaus en deze kipkerrie zijn nu favoriete gerechten uit de slowcooker.

Deze kipkerrie is goed op smaak en is heerlijk romig. Ik maak altijd een grote pan en wat overblijft is daarna ook goed in te vriezen! Het portie wat uit de vriezer komt is ook weer heel makkelijk in de slowcooker op te warmen. Tot nu toe wil ik een slowcooker echt aanbevelen, maar ik zal binnenkort er ook een review van online zetten maar nu eerst het recept deze heerlijke kipkerrie!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd6 uurTotale tijd6 uur 30 minuten
 500 gram kipfilet
 2 blokjes kippenbouillon
 2 teentjes knoflook
 2 uien
 50 gram roomboter
 50 gram bloem
 100 ml kookroom
 3 eetlepels kerriepoeder
 1 eetlepel kurkuma
 2 theelepels gemberpoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1/2 theelepel chilipoeder
 1 bosje bosui
 100 gram (bevroren) doperwtjes
 Zout en peper naar smaak
Lekker voor erbij:
 rijst
 kroepoek
 schijfjes komkommer
1

Leg onderin de slowcooker de kipfilet.

2

Maak van 750 ml gekookt water en 2 bouillonblokjes een bouillon en voeg de bouillon toe aan de slowcooker.

3

Zet de slowcooker voor +/- 4 uur op low.

4

Haal na 4 uur de kip eruit en leg deze op een bord en laat even afkoelen.

5

Schenk ondertussen de kippenbouillon uit de slowcooker in een maatbeker en zet dit ook even opzij.

6

Snijd de ui en knoflook heel fijn. Laat de roomboter in een steelpannetje smelten en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit in 5 minuutjes.

7

Zet vervolgens het vuur onder de steelpan weer wat hoger en roer met een garde een minuut lang de bloem hier doorheen. Zo krijg je een roux.

8

Voeg de roux toe aan de slowcooker en schenk nu langzaam de bouillon toe. Voeg bouillon stapsgewijs toe en roer goed met een garde tot je een mooie structuur saus hebt. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.

9

Voeg eventueel de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Proef goed en breng eventueel meer op smaak. Voeg ook zout en peper toe naar smaak.

10

Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.

11

Snijd de bosui in smalle ringetjes, voeg toe en bewaar een beetje als garnering.

12

Als laatste voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe aan de slowcooker en zet je deze nog minimaal een uur op low.

13

Maak de borden op met gekookte rijst, een grote schep kipkerrie en een garneer het met wat bosui. Doe er eventueel kroepoek en komkommer bij.

Ingrediënten

 500 gram kipfilet
 2 blokjes kippenbouillon
 2 teentjes knoflook
 2 uien
 50 gram roomboter
 50 gram bloem
 100 ml kookroom
 3 eetlepels kerriepoeder
 1 eetlepel kurkuma
 2 theelepels gemberpoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1/2 theelepel chilipoeder
 1 bosje bosui
 100 gram (bevroren) doperwtjes
 Zout en peper naar smaak
Lekker voor erbij:
 rijst
 kroepoek
 schijfjes komkommer

Aanwijzingen

1

Leg onderin de slowcooker de kipfilet.

2

Maak van 750 ml gekookt water en 2 bouillonblokjes een bouillon en voeg de bouillon toe aan de slowcooker.

3

Zet de slowcooker voor +/- 4 uur op low.

4

Haal na 4 uur de kip eruit en leg deze op een bord en laat even afkoelen.

5

Schenk ondertussen de kippenbouillon uit de slowcooker in een maatbeker en zet dit ook even opzij.

6

Snijd de ui en knoflook heel fijn. Laat de roomboter in een steelpannetje smelten en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit in 5 minuutjes.

7

Zet vervolgens het vuur onder de steelpan weer wat hoger en roer met een garde een minuut lang de bloem hier doorheen. Zo krijg je een roux.

8

Voeg de roux toe aan de slowcooker en schenk nu langzaam de bouillon toe. Voeg bouillon stapsgewijs toe en roer goed met een garde tot je een mooie structuur saus hebt. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.

9

Voeg eventueel de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Proef goed en breng eventueel meer op smaak. Voeg ook zout en peper toe naar smaak.

10

Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.

11

Snijd de bosui in smalle ringetjes, voeg toe en bewaar een beetje als garnering.

12

Als laatste voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe aan de slowcooker en zet je deze nog minimaal een uur op low.

13

Maak de borden op met gekookte rijst, een grote schep kipkerrie en een garneer het met wat bosui. Doe er eventueel kroepoek en komkommer bij.

Slowcooker recept: kipkerrie
(Visited 33.652 times, 26 visits today)

3 Comments

  1. Gertien 4 oktober 2022 at 19:38

    Wat een heerlijk recept, wij hebben het vanavond gegeten, echt top ??

    Reply
  2. Ad 9 oktober 2022 at 02:41

    Vandaag dit recept uitgeprobeerd, het tweede gerecht dat ik gemaakt heb in mijn nieuwe slow cooker. Het is ronduit een heerlijk recept. Het smaakte bovenverwachting goed. Ik ben geen keukenprins, eerlijk gezegd heb ik een hekel aan koken omdat ik altijd een recept nodig heb en absoluut geen idee heb hoe ik het zelf zou moeten doen. Veel recepten komen heel anders uit dan ze beloven, zijn onduidelijk in hoeveelheden en tijden. Dat vind ik zo fijn aan dit recept, superduidelijk. Ik ga zéker nog eens een recept van jou proberen ?

    Reply
  3. Karin 22 januari 2023 at 15:40

    Je kunt niet (voedsel)veilig opwarmen in een slowcooker. Daar wordt de pan niet heet genoeg voor

    Reply

Laat een antwoord achter aan Karin Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.