Dit is een gerecht waarvan ik de meeste ingrediënten standaard wel in huis heb. Chorizoworst, een pak rijst en de blikken tomaten staan in de voorraadkast. De vis en doperwten liggen in de vriezer. Uien gebruik ik standaard in elk gerecht. En munt groeit bij mij in de tuin. Ik maak het vaak als ik een drukke week heb en de boodschappen ruim van te voren koop. Wij vinden het zelf een super lekker gerecht door de gebakken chorizo. En ze zeggen dat je minimaal 1x in de week vis moet eten dus dat komt met dit gerecht ook helemaal goed. Mocht je geen vis eten, je kan het denk ook met kip maken…

De gele rijst past er goed bij, deze gebruiken ze vaak in Spanje bij paella's maar past ook goed bij een visschotel.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten
 1 pak gele rijst
 paar takjes verse munt
 Olijfolie
 125 gram chorizo, in blokjes
 1 grote ui, in ringen
 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
 200 gram doperwten extra fijn (diepvries)
 300 gram verse kabeljauw (eventueel uit de diepvries)
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de munt in reepjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 minuten uit. Voeg de uien ringen toe en bak 1 minuut mee.

4

Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 minuten tot een dikke saus. Schep de bevroren doperwten erdoor.

5

Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

6

Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de gele rijst erbij.

Ingrediënten

 1 pak gele rijst
 paar takjes verse munt
 Olijfolie
 125 gram chorizo, in blokjes
 1 grote ui, in ringen
 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
 200 gram doperwten extra fijn (diepvries)
 300 gram verse kabeljauw (eventueel uit de diepvries)

Aanwijzingen

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de munt in reepjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 minuten uit. Voeg de uien ringen toe en bak 1 minuut mee.

4

Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 minuten tot een dikke saus. Schep de bevroren doperwten erdoor.

5

Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

6

Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de gele rijst erbij.

Spaanse visschotel van kabeljauw en chorizo
(Visited 720 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.