Afdrukopties:

Spaanse visschotel van kabeljauw en chorizo

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 1 pak gele rijst
 paar takjes verse munt
 Olijfolie
 125 gram chorizo, in blokjes
 1 grote ui, in ringen
 2 blikken gepelde tomaten (Ć  400 gram)
 200 gram doperwten extra fijn (diepvries)
 300 gram verse kabeljauw (eventueel uit de diepvries)
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de munt in reepjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 minuten uit. Voeg de uien ringen toe en bak 1 minuut mee.

4

Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 minuten tot een dikke saus. Schep de bevroren doperwten erdoor.

5

Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

6

Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de gele rijst erbij.

Voedingswaarden

Opdieningen 0