Afdrukopties:

Verse romige tomatensoep

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 Olijfolie
 2 uien
 2 teentje knoflook
 1 el tomatenpuree
 1 tl tijm
 5 - 6 Tomaten
 1 blik gepelde tomaten
 2 groentebouillonblokjes
 100 ml kookroom
 verse basilicum
 Peper en zout
1

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook alvast de tomaten in blokjes.

2

Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de tijm en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

4

Doe nu de tomatenblokjes en het blik gepelde tomaten erbij en snipper de bouillonblokjes eroverheen.

5

Voeg vervolgens 2 blikken water in de pan.

6

Laat de soep 15 minuten koken.

7

Schenk de room erbij en voeg een paar blaadjes basilicum toe.

8

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

Voedingswaarden

Opdieningen 4