Review: Wijn bij Greetz.nl

Ik mag gewoon een wijnreview doen! Dat ik van koken en lekker eten houd, wisten jullie vast wel. Maar ik ben ook een liefhebber van wijn! En nu ben ik gevraagd door Greetz.nl om een fles wijn te reviewen. Superleuk om hier ook eens iets mee te doen. Ik heb namelijk tijdens het werken in de horeca al wat wijnproeverijen en cursussen gehad. Zo ook in Nieuw-Zeeland, waar ze prachtige wijngebieden hebben. En daarnaast weet ik precies wat ik lekker vind. 

Ook een leuk detail: ze vroegen bij Greetz.nl of ik het bedrijf wel kende… Jazeker, ik heb zelfs ooit (heel lang geleden) een date gehad met 1 van de oprichters van Greetz.nl, dus ik ken het bedrijf vanaf hun begin periode en heb ik destijds 1 van de allereerste kaartjes gekregen. Sindsdien ben ik echt fan van deze leuke kaartjes en sindskort ook van de heliumballonnen (zó leuk met de verjaardagen van de kindjes). Dat ze tegenwoordig ook wijn aan hun assortiment hebben toegevoegd wist ik nog niet en daar schrijf ik nu enthousiast mijn review over!

Wijn bij Greetz.nl

Ik kreeg een leuke kortingscode om zelf op de website van Greetz.nl een fles wijn te bestellen en hierover een review te schrijven. Ik kende de wijnpagina nog niet, maar ik zag genoeg leuke wijnen waardoor de keuze nog best lastig werd! Maar uiteindelijk ben ik voor een Sauvignon Blanc uit Oostenrijk gegaan.

Waarom heb ik voor deze Sauvignon Blanc gekozen?

Ik drink eigenlijk altijd een Sauvignon Blanc als ik mag kiezen. Ik vind deze wijn altijd lekker fris en fruitig en heb de wijn echt leren kennen toen ik in Nieuw-Zeeland was. Ik proef daarom nog steeds graag deze top wijnen. Sommige kiezen weer graag voor een Chardonnay, maar daar heb ik dan weer niets mee.

Ze hebben op dat moment van bestellen eigenlijk maar 1 soort Sauvignon Blanc, de rest was uitverkocht, dus de keuze is verder makkelijk. Ik kies voor een witte wijn van het merk Weingut Tement. Wat ik extra leuk vind is dat deze uit Oostenrijk komt en toevallig heb ik net een weekje Oostenrijk geboekt voor de zomer (en daarna rijden we door naar Italië) waardoor ik graag alvast een voorproefje doe voor een wijn uit Oostenrijk.

Wat vond ik van deze wijn?

Wat mij allereerst opviel is de kurk. Geen echte kurk of plastic maar van glas! Ik had deze nog niet eerder gezien. Dit maakt het gelijk wel een unieke en mooie fles wijn. Daarnaast viel de kleur van de wijn mij op. Echt heel erg licht van kleur, bijna helder wit.

De wijn ruikt naar citrusvruchten, druiven en witte bessen. Het is heel fris. De smaak ik zoals ik al verwachtte zuiver, met een fris zuurtje in de mond met tonen van grapefruit en groene appel. Ik eet er wat fetakaas, chips en olijven bij dat maakt het een topcombinatie. Je proeft echt goed dat het wijn is met karakter. Eigenlijk is dit geen borrelwijn, maar meer voor bij een goed diner. Maar ik word blij van deze wijn, ik heb het gevoel dat ik iets bijzonders drink.

Verpakking en website

De wijn wordt in een luxe verpakking opgestuurd, maar ik had nog wat tegoed over dus vond het extra leuk om er gelijk een wijnkistje bij te bestellen. Zo is het een prachtig cadeau en heel origineel! Mij maak je hier heel blij mee.

De website van Greetz.nl is al jaren hetzelfde en is altijd heel mooi, overzichtelijk en goed. Dus ook de wijnpagina. Je kan kiezen uit verschillende prijscategoriën. Maar ook kan je een wijn selecteren op land of smaak. Mocht je nou geen verstand hebben van wijn, kan je ook kiezen voor een wijn die is beoordeeld door Harold Hamersma (hij is een bekend wijnrecensent en heeft ook een bekend wijnboek geschreven).

Mijn eindoordeel

De wijn was heerlijk en ik vind het een super origineel cadeau om cadeau te doen of om te krijgen. Persoonlijk vond ik het erg leuk om een review voor de wijnpagina van Greetz.nl te schrijven en tegelijkertijd hier kennis mee te maken. Ik zal zelf zeker in de toekomst deze website blijven gebruiken voor originele cadeaus. Door de mooie verpakking en speciale kurk had ik idee dat ik iets bijzonders dronk. Het is geen standaard wijn die ik normaal snel uit de supermarkt meeneem, maar daar is de prijs ook naar. Deze fles witte wijn kost € 29,95.

Pluspunten:

  • Heerlijke wijnen
  • Mooie verpakkingen
  • Overzichtelijke website, makkelijk om te bestellen
  • Je kan een fles wijn dezelfde dag nog laten bezorgen (perfect last-minute cadeau!)
  • Tips van een wijnrecensent
  • Je kan een fles personaliseren met een foto of tekst
  • Veel keuze, je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een Champagne / Cava of wijnpakket

Nadelen kan ik eigenlijk alleen niet bedenken, alleen jammer dat je niet meerdere wijnen kan bestellen in 1x voor 1 adres. Het kan wel, maar dan moet je per fles de verzendkosten betalen en dat vind ik zonde van mijn centjes.

 

www.greetz.nl/wijn
Tip: momenteel krijg je met de kortingscode ‘KAART’ gratis een kaart bij een geselecteerde fles wijn

(Visited 40 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: WIN: een fles wijn van Greetz.nl – Culime.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.