spaghettigehaktballetjes

Ik zou bijna elke dag wel een lekker bord pasta kunnen eten. Ik heb al veel pasta recepten online gezet en er zullen er nog veel volgen! Maar pasta met zelfgemaakte tomatensaus blijft het lekkerst. Deze smaakt lekker en ziet er leuk uit door de gehaktballetjes erdoorheen. Serveer met rucola en Parmezaanse kaas.

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

35 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram (volkoren) spaghetti

voor de gehaktballetjes

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • snufje zout/peper

voor de tomatensaus

  • 400 ml gezeefde tomaten (Heinz)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el basilicum
  • 1 tl oregano

Serveren met

  • rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

2. Maak nu de gehaktballetjes. Hiervoor meng je alle ingrediënten door elkaar. Als je gehakt nog iets te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.

3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar.

4. Vervolgens gaan we verder met de saus. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Voeg vervolgens het uitje en de knoflook toe aan de gehaktballetjes.

5. Voeg na 2-3 minuten de gezeefde tomaten en de kruiden toe.

6. Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

7. Serveer de tomatensaus met de spaghetti, een handje rucola en Parmezaanse kaas.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.