Spruitjes met spekjes

spruitjes

Ik heb opeens de spruitjes ontdekt! Ik maakte ze werkelijke nooit en ik at ze ook nooit. Wie maakt er nou spruitjes? Misschien komt het door mijn zwangerschap maar ik zag op tv een kok spruitjes klaar maken en opeens had ik er zelf ook super veel zin in! Gelijk ‘s avonds klaar gemaakt in de wok met lekkere spekjes erbij en sindsdien heb ik ze al 3x op! Lekker met een stukje vlees, gebakken aardappeltjes, homemade appelmoes en stoofpeertjes. Lijkt dan net of ik een Kerst diner serveer ;-)

Spruitjes met spekjes

15 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Snijd de kontjes van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.

2. Kook de spruiten in water 8 minuten. Giet af.

3. Snipper ondertussen de sjalot.

4. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekblokjes 5 minuten. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten mee. Voeg de spruiten toe en roerbak nog 2 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper.

(Visited 42 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Sanne 1 november 2015 at 21:22

    Hey, ik heb jou genomineerd voor de liebster award! Neem even kijkje op mijn blog om te zien wat het inhoudt. Liefs, Sanne.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.