Tagliatelle met gerookte zalm

IMG_4907

Oeps… dit gerecht staat al in mijn concepten sinds april 2016. Tijd om het recept eens uit te werken! Ik heb al meerdere keren de vraag gekregen hoe ik dit gerecht maak… maar ik doe ook altijd maar wat ;-) Dit keer heb ik de ingrediënten en hoeveelheden bijgehouden. Ik maak het gerecht meestal van ingrediënten die ik al in huis heb, meestal hoef ik dan alleen de gerookte zalm te kopen. Je kan in plaats van de room ook crème fraîche of Philadelphia toevoegen. En natuurlijk kan het ook zonder de gewokte spinazie maar ik vind dat dit het gerecht extra lekker maakt! Vergeet ook de knoflook niet!

Tagliatelle met gerookte zalm

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 250 gram tagliatelle
  • 8 cherry-tomaatjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 100 ml room
  • Tijm
  • 100 gram gerookte zalm (of zalmsnippers)

Bereidingswijze

1. Kook de tagliatelle in ruimkokend water beetgaar.

2. Snijd ondertussen de rode ui en 1 teentje knoflook heel fijn.

3. Verhit olijfolie in een wok en fruit de rode ui en knoflook hierin. Voeg een paar handjes spinazie toe en laat dit slinken.

4. Rooster in een kleine koekenpan een handje pijnboompitten en een handje pompoenpitten. Doe ze in een bakje en zet ze even opzij.

5. Haal de spinazie uit de wok en leg dit alvast in twee diepe borden.

6. Halveer de tomaatjes en snijd de paprika in reepjes. Doe nog een klein scheutje olijfolie in de wok van de spinazie en roerbak de groente op hoog vuur.

7. Voeg na 4 minuten de room toe samen en breng op smaak met 1 geperste teentje knoflook, 1 eetlepel tijm en lekker veel peper (de zalm is straks al zout).

8. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

9. Laat de tagliatelle uitlekken in een vergiet en voeg de pasta toe aan de pan met room. Zet het vuur gelijk uit, roer alles goed door elkaar en leg de stukjes zalm erop.

10. Schep de tagliatelle met zalm op de spinazie in de diepe borden.

11. Strooi de geroosterde pitten eroverheen. Direct serveren.

(Visited 121 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Marlous 2 februari 2017 at 20:29

    Ontzettend lekker!!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.