Tijdens het maken van mijn boodschappenlijstje voor deze week komt mijn vriend opeens met een idee… Hij kon alleen even niet zeggen wat ik moet maken en vervolgens zit hij een halfuur lang alle gerechten op mijn site voorbij te scrollen want hij kon het recept niet vinden.

Ik werd ondertussen natuurlijk wat ongeduldig, want het boodschappenlijstje was verder af en ik wilde naar de supermarkt rijden. Maar hij kon het recept écht niet vinden maar het was iets van “kip met lekkere saus” (altijd zó duidelijk die mannen!). Dus na lang nadenken wist ik het opeens; deze wraptaart met pesto en kip!

Wraptaart met pesto en kip

20 minuten – 15 minuten in de oven – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 300 gram kippendijen
  • 3 el groene pesto
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal / springvorm / bakplaat in.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Giet een scheutje Olijfolie in een koekenpan en bak de kip gaar in ongeveer 5 minuten.
  4. Snijd ondertussen de ui heel fijn, de paprika in stukjes en de cherrytomaten in vieren.
  5. Voeg de ui en paprika toe aan de kip en bak nog 5 minuten mee.
  6. Daarna doe je de cherrytomaten erbij, bewaar er een paar voor boven op.
  7. Voeg tenslotte de Italiaanse kruiden, pesto en crème fraîche erbij, bewaar 1 eetlepel crème fraîche voor boven op de taart.
  8. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur uit.
  9. Leg 1 wrap in de ovenschaal / springvorm / bakplaat  en verdeel hier 1/3 van het kipmengsel overheen.
  10. Daarna weer 1 wrap, 1/3 van het kipmengsel, een wrap en weer 1/3 van het kipmengsel.
  11. Je eindigt met een wrap waarop je een laagje crème fraîche smeert.
  12. Leg er een paar tomaatjes overheen en strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de wraptaart.
  13. Zet de traptaart ongeveer 15 minuten in de oven.
(Visited 100 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.