Zalmburger met avocado

zalmburgers

Ik probeer 2x in de week vis te koken maar om eerlijk te zijn vind ik vaak 1x in de week al lastig! Ik vind vis heerlijk, maar de inspiratie heb ik niet altijd. Maar gelukkig kwam ik deze week een heerlijk gerecht tegen en deel deze graag met jullie. Ik weet zeker dat jullie vleesetende-man vanavond blij thuis komt als hij ziet dat er vanavond burgers worden gegeten!

Deze visburgers worden gemaakt van verse zalm waardoor het super gezond is en natuurlijk ook door de avocadospread. M’n vriend vroeg wel of de ketchup op tafel moest, maar dat is totaal niet nodig!

Serveer 2 broodjes zalmburger per persoon of 1 broodje met wat frietjes erbij!

Deze burger is ook goedgekeurd door mijn kleine meisje, zij kreeg een mini zalmburgertje met dezelfde toppings, alleen dan tussen 2 kleine bruine boterhammen :)

Zalmburger met avocadospread

35 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 300 gram zalm
  • 1 eiwit
  • Handje panko
  • Handje rucola
  • Sap van een halve citroen
  • Stukje komkommer, in plakjes
  • Handje bieslook
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

voor de avocadospread

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Handje bieslook
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Hak de zalm in hele kleine stukjes, dit gaat het beste met een keukenmachine of hakmolen.

2. Breng de zalm op smaak met peper, zout en wat fijngehakte bieslook en peterselie. Voeg het citroensap en het eiwit toe en meng door elkaar.

3. Het mengsel is nu vrij nat, voeg manko toe totdat je een stevige massa hebt.

4. Vorm 4 burgers van de zalm. Laat ze even rusten in de koelkast.

5. Prak voor de avocadospread de avocado fijn met de Griekse yoghurt. Pers een teentje knoflook uit en voeg wat gehakte bieslook toe. Breng de spread op smaak met peper en zout.

6. Bak de burgers in ongeveer 8 minuten goudbruin in wat olijfolie.

7. Verdeel een beetje rucola en schijfjes komkommer op een broodje. Leg de zalmburger daarop en maak het af met een flinke lepel avocadospread.

 

Recept komt uit het kookboek, uit Pauline’s keuken

(Visited 29 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Sanne 23 november 2015 at 09:43

    mmm het klinkt heel erg lekker. Zou dit recept ook op de bbq gaan? Wij houden van barbecuen. En mijn man vind dat een hamburger altijd op de bbq gebakken moet worden. Ik vind dit wel een super gezond alternatief. Dus ik ga het zeker proberen. Ik ben benieuwd wat hij er van vind.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.