burritos

In mijn vorige blog heb ik al uitgelegd dat ik van zelfgemaakte burrito’s houd! Hier staat ook al een recept van online (burrito’s), maar dit is een variant die ik meer in de zomer maak met rijst en een heerlijke guacamole erbij.

Vandaag deel ik mijn zelfgemaakte burrito recept die meer lijkt op de versie die je wel van de Knorr wereldgerechten pakken kent. Super lekker, maar deze variatie is dus zonder pakje en veel gezonder (en goedkoper!). Ik doe er ook altijd heel veel groentes doorheen, maar voeg dit naar smaak toe.

Eetsmakkelijk alvast!

Zelfgemaakte burrito’s

30 minuten – 3 personen

Ingrediënten

  • 6 tortilla’s / wraps
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 blikje mais
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Olijfolie

voor de zure room

  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zout & peper

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de zure room, mix alle ingrediënten hiervoor door elkaar in een bakje en zet het in de koelkast.zureroom

2. Verwarm de oven voor op 200 graden. En vet een grote ovenschaal in.

3. Snijd de rode uien en knoflook fijn.

4. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan.

5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

6. Voeg nu de chilipoeder (naar smaak) en de tomatenblokjes toe. Roer even goed door.

7. Snijd ondertussen de paprika, prei, aubergine en courgette in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg als laatste ook de mais toe.

8. Laat het mengsel een 10 minuten stoven op een zacht vuur.

9. Haal de zure room uit de koelkast, neem een tortilla en verdeel een eetlepel zure room over de wrap en een deel van het gehaktmengsel erover.

10. Rol de burrito dicht en garneer deze met geraspte kaas.

11. Leg de burrito’s in de ovenschaal en bak de burrito’s in ongeveer 10 minuten af op 200 graden.

 

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Stefanie 10 februari 2017 at 18:30

    Wij zitten te smullen!?Wel met ‘n groot glas water erbij, want vinden hem iets te hot?

    Reply
    1. Culime.nl 10 februari 2017 at 18:43

      Hahaha te hot? ? Wat heb je met de chilipoeder gedaan dan? ? Eetsmakkelijk verder!

      Reply

Laat een antwoord achter aan Culime.nl Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.