Heerlijk dessert voor bij een goed (kerst)diner! Alleen wel redelijk zwaar, vooral na heel veel eten. Reserveer dus een plaatsje voor dit dessert. Leuk om te serveren met Kerst of als je jezelf eens lekker wilt verwennen!

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten
 1 pak verse roomboter cake
 1 banaan
 1 zakje mini marshmallows (merk: Frisia)
 Verse slagroom (eventueel kant en klaar)
 Melkchocolade (optioneel)
 Vanille ijs
 100 gr frambozen
 1 el geleisuiker
 ijsklontjes (voor de frambozensaus)
 Slagroom voor toef bovenop (spuitbus)
 Chocolade staafjes of ander koekje
1

Snijd de cake in kleine blokjes en verdeel een paar stukjes cake onderin de glazen.

2

Snijd de banaan in plakjes. Verdeel een laagje banaan dit over de cake.

3

Klop vervolgens de verse slagroom stijf (eventueel met suiker). Of gebruik klant en klare slagroom.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Breng vervolgens de frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.

6

Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.

7

Ga nu verder met de laagjes. Doe een bolletje ijs, gesmolten chocolade, een handje mini marshmallows en de frambozen saus in het mooie glas.

8

Zorg dat de laatste laag uit weer uit een laagje cake bestaat en maak hierop een mooie toef met slagroom. Doe er op het einde een chocolade staaf of ander koekje in. Strooi er eventueel nog wat marshmallows bovenop. Maak er wat leuks van!

Hoeveelheid ingrediënten kan je naar smaak/wens wat aanpassen ;)

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 1 pak verse roomboter cake
 1 banaan
 1 zakje mini marshmallows (merk: Frisia)
 Verse slagroom (eventueel kant en klaar)
 Melkchocolade (optioneel)
 Vanille ijs
 100 gr frambozen
 1 el geleisuiker
 ijsklontjes (voor de frambozensaus)
 Slagroom voor toef bovenop (spuitbus)
 Chocolade staafjes of ander koekje

Aanwijzingen

1

Snijd de cake in kleine blokjes en verdeel een paar stukjes cake onderin de glazen.

2

Snijd de banaan in plakjes. Verdeel een laagje banaan dit over de cake.

3

Klop vervolgens de verse slagroom stijf (eventueel met suiker). Of gebruik klant en klare slagroom.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Breng vervolgens de frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.

6

Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.

7

Ga nu verder met de laagjes. Doe een bolletje ijs, gesmolten chocolade, een handje mini marshmallows en de frambozen saus in het mooie glas.

8

Zorg dat de laatste laag uit weer uit een laagje cake bestaat en maak hierop een mooie toef met slagroom. Doe er op het einde een chocolade staaf of ander koekje in. Strooi er eventueel nog wat marshmallows bovenop. Maak er wat leuks van!

Hoeveelheid ingrediënten kan je naar smaak/wens wat aanpassen ;)

Eet smakelijk!

Kerstmis dessert: Trifle met cake, ijs en chocolade
(Visited 240 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.