We hebben nu bijna een jaar een slowcooker in huis en kan je zeggen dat we dit ding heel vaak gebruiken. Vooral nu we veel thuiswerken is deze pan ideaal! Je zet hem ‘s ochtends aan en je hebt ‘s avonds een heerlijke saus die goed op smaak is. Door het langzaam garen proef je heel goed de smaken! Vooral deze pastasaus is favoriet, heerlijk met verse tomaten. Maar we maken ook vaak kipkerrie, soep en stoofvlees uit onze slowcooker. Cadeautip voor de Kerst!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd6 uurTotale tijd6 uur 15 minuten
 100 g ontbijtspek
 300 g rundergehakt
 1 el tomatenpuree
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 5 tomaten
 1 laurierblaadje
 1 pak gezeefde tomaten (Heinz)
 2 kleine wortels
 1 rode paprika
 2 stengels bleekselderij
 2 el Italiaanse kruiden
 Verse peterselie of basilicum (optioneel)
 Peper en zout
Lekker voor erbij
 Parmezaanse kaas
 Spaghetti
 schijfjes komkommer
 Stokbroodje
1

Hak de ontbijtspek, ui, knoflook, wortels, bleekselderij en paprika heel fijn. Snijd ook de tomaten in blokjes.

2

Bak de ontbijtspek op hoog vuur in een hapjespan. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak dit ook even kort aan (hoeft niet gaat te worden).

3

Schep de ontbijtspek met gehakt in de slowcooker.

4

Voeg hier de tomatenpuree, ui en knoflook aan toe. Roer dit door en voeg ook de kruiden, een laurierblaadje, gehakte groenten en verse tomatenblokjes toe.

5

Voeg tenslotte de gezeefde tomatensaus toe en zet de slowcooker op low.

6

Roer om de 2 uur even alles goed door en laat de pastasaus ongeveer 6 uur pruttelen op low. Ik doe er zelf geen vocht bij, maar elke slowcooker is verschillend dus blijf de eerste keer om de 2 uur even kijken.

7

Proef de heerlijke pastasaus en breng eventueel nog op smaak met verse peper en zout.

8

Maak de borden op met spaghetti, een grote schep pastasaus en een garneer het met wat peterselie of basilicum. Doe er eventueel Parmezaanse kaas, komkommer en een stukje brood bij.

Ingrediënten

 100 g ontbijtspek
 300 g rundergehakt
 1 el tomatenpuree
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 5 tomaten
 1 laurierblaadje
 1 pak gezeefde tomaten (Heinz)
 2 kleine wortels
 1 rode paprika
 2 stengels bleekselderij
 2 el Italiaanse kruiden
 Verse peterselie of basilicum (optioneel)
 Peper en zout
Lekker voor erbij
 Parmezaanse kaas
 Spaghetti
 schijfjes komkommer
 Stokbroodje

Aanwijzingen

1

Hak de ontbijtspek, ui, knoflook, wortels, bleekselderij en paprika heel fijn. Snijd ook de tomaten in blokjes.

2

Bak de ontbijtspek op hoog vuur in een hapjespan. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak dit ook even kort aan (hoeft niet gaat te worden).

3

Schep de ontbijtspek met gehakt in de slowcooker.

4

Voeg hier de tomatenpuree, ui en knoflook aan toe. Roer dit door en voeg ook de kruiden, een laurierblaadje, gehakte groenten en verse tomatenblokjes toe.

5

Voeg tenslotte de gezeefde tomatensaus toe en zet de slowcooker op low.

6

Roer om de 2 uur even alles goed door en laat de pastasaus ongeveer 6 uur pruttelen op low. Ik doe er zelf geen vocht bij, maar elke slowcooker is verschillend dus blijf de eerste keer om de 2 uur even kijken.

7

Proef de heerlijke pastasaus en breng eventueel nog op smaak met verse peper en zout.

8

Maak de borden op met spaghetti, een grote schep pastasaus en een garneer het met wat peterselie of basilicum. Doe er eventueel Parmezaanse kaas, komkommer en een stukje brood bij.

Slowcooker recept: pastasaus
(Visited 4.601 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.