Met Kerstmis heb ik een slowcooker cadeau gekregen en sinds die tijd ben ik lekker aan het experimenteren geweest met recepten. Inmiddels al veel lekkers gemaakt en vooral bolognesesaus en deze kipkerrie zijn nu favoriete gerechten uit de slowcooker.

Deze kipkerrie is goed op smaak en is heerlijk romig. Ik maak altijd een grote pan en wat overblijft is daarna ook goed in te vriezen! Het portie wat uit de vriezer komt is ook weer heel makkelijk in de slowcooker op te warmen. Tot nu toe wil ik een slowcooker echt aanbevelen, maar ik zal binnenkort er ook een review van online zetten maar nu eerst het recept deze heerlijke kipkerrie!

Slowcooker recept: kipkerrie

30 minuten + 6 uur in de slowcooker – 3-4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml kookroom
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 bosje bosui
  • 100 gram doperwtjes
  • Zout en peper naar smaak

Lekker voor erbij:

  • rijst
  • kroepoek
  • schijfjes komkommer

Bereidingswijze

1. Leg onderin de slowcooker de kipfilet.

2. Maak van 750 ml gekookt water en 2 bouillonblokjes een bouillon en voeg de bouillon toe aan de slowcooker.

3. Zet de slowcooker voor +/- 4 uur op low.

4. Haal na 4 uur de kip eruit en leg deze op een bord en laat even afkoelen.

5. Schenk ondertusesen de kippenbouillon uit de slowcooker in een maatbeker en zet dit ook even opzij.

6. Snijd de ui en knoflook heel fijn. Laat de roomboter in een steelpannetje smelten en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit in 5 minuutjes.

7. Zet vervolgens het vuur onder de steelpan weer wat hoger en roer met een garde een minuut lang de bloem hier doorheen. Zo krijg je een roux.

8. Voeg de roux toe aan de slowcooker en schenk nu langzaam de bouillon toe. Voeg bouillon stapsgewijs toe en roer goed met een garde tot je een mooie structuur saus hebt. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.

9. Voeg eventueel de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Proef goed en breng eventueel meer op smaak. Voeg ook zout en peper toe naar smaak.

10. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.

11. Snijd de bosui in smalle ringetjes, bewaar een beetje als garnering.

12. Als laatste voeg je nu de (bevroren) erwtjes en bosui toe aan de slowcooker en zet je deze nog minimaal een uur op low.

13. Maak de borden op met gekookte rijst, een grote schep kipkerrie en een garneer het met wat bosui. Doe er eventueel kroepoek en komkommer bij.

(Visited 4.422 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Slowcooker recept: pastasaus – Culi WE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.