AuteurMaaike StetCategorie, ,

Zooo lekker deze croissantjes voor een uitgebreid ontbijt of brunch! Met witte glazuur, frambozenjam en Philadelphia. Heel makkelijk om te maken.

Opbrengsten3 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd23 minuten
 1 blik Super Croissantdeeg
 ½ bakje roomkaas (bijv. Philadelphia)
 Frambozenjam
 ½ doosje diepvries frambozen
 witte glazuur
 1 ei
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier

2

Rol het croissantdeeg uit en snijd met een mesje langs de lijnen. Verdeel een dun laagje Philadelphia en vervolgens een laagje frambozen jam over de 6 croissants.

3

Leg op elk croissantje 3 frambozen. Rol de croissants op en leg ze op de bakplaat.

4

Klop in een kommetje het ei los en smeer elke croissant in met het ei met een kwastje.

5

Bak de frambozen croissantjes in 15-18 minuten af in de oven. (bak ze iets langer af dan normaal ivm de vulling)

6

Doe ondertussen het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Laat het liggen toen je het gaat gebruiken zodat de glazuur vloeibaar is.

7

Wanneer de croissantjes uit de oven komen doe je de glazuur in een kommetje en maak met een theelepeltje dunne lijntjes over de croissantjes heen.

Ingrediƫnten

 1 blik Super Croissantdeeg
 ½ bakje roomkaas (bijv. Philadelphia)
 Frambozenjam
 ½ doosje diepvries frambozen
 witte glazuur
 1 ei

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier

2

Rol het croissantdeeg uit en snijd met een mesje langs de lijnen. Verdeel een dun laagje Philadelphia en vervolgens een laagje frambozen jam over de 6 croissants.

3

Leg op elk croissantje 3 frambozen. Rol de croissants op en leg ze op de bakplaat.

4

Klop in een kommetje het ei los en smeer elke croissant in met het ei met een kwastje.

5

Bak de frambozen croissantjes in 15-18 minuten af in de oven. (bak ze iets langer af dan normaal ivm de vulling)

6

Doe ondertussen het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Laat het liggen toen je het gaat gebruiken zodat de glazuur vloeibaar is.

7

Wanneer de croissantjes uit de oven komen doe je de glazuur in een kommetje en maak met een theelepeltje dunne lijntjes over de croissantjes heen.

Croissantjes met frambozen
(Visited 131 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.