Een quiche is altijd een goed idee! Deze is lekker gevuld met zoete aardappel en gerookte zalm. Heerlijk ook voor de kindjes met doperwten en tomaat er doorheen.
Laat het hartig taartdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een quichevorm in en bekleed met bladerdeeg.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, kook deze 10 minuten. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Snijd de ui fijn en bak deze kort in een pan met een beetje olijfolie.
Meng in een kom de eieren los en voeg de room, paprikapoeder, dille, peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar heen.
Giet de pan met zoete aardappel en doperwtjes af.
Doe de ui samen met de zoete aardappel en doperwten op de bodem van de quiche.
Giet het ei-room mengsel hier overheen.
Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze samen met de blokjes gerookte zalm als laatste op de quiche.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Laat het hartig taartdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een quichevorm in en bekleed met bladerdeeg.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, kook deze 10 minuten. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Snijd de ui fijn en bak deze kort in een pan met een beetje olijfolie.
Meng in een kom de eieren los en voeg de room, paprikapoeder, dille, peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar heen.
Giet de pan met zoete aardappel en doperwtjes af.
Doe de ui samen met de zoete aardappel en doperwten op de bodem van de quiche.
Giet het ei-room mengsel hier overheen.
Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze samen met de blokjes gerookte zalm als laatste op de quiche.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.