AuteurJohnCategorie,

Spruitjes, jaja. De meesten vinden spruitjes stiekem toch wel lekker, zo ook wij. In deze variant hebben wij ze gecombineerd met roseval aardappeltjes en ui.Dit gerecht uit de oven is een ideaal bijgerecht met een goed stuk (wild) vlees. Heerlijk! en ook vrij simpel te maken, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten
 750 gram Rosevalaardappels
 700 gram spruitjes
 150 gram sjalotten
 3 el olijfolie
 zout
 peper
 halve citroen (optioneel)
1

Snijd het harde kontje van de spuitjes en verwijder de bovenste blaadjes. Spoel ze vervolgens af met water.

2

Snijd de roseval aardappelen in stukjes. Je hoeft de aardappelen niet te schillen. Je kan ook kiezen voor kleine roseval aardappeltjes, deze hoef je vaak niet meer te snijden. Spoel de aardappeltjes vervolgens af met water.

3

Kook de spruitjes met de aardappelen en een snufje zout circa 8 minuten en giet ze hierna af. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden.

4

Snijd de sjalotjes in de lengte in kwarten en meng deze met de spruitjes en de aardappelen in een ovenschaal met bakpapier. Voeg bij het mengen tevens wat olijfolie toe en peper en zout naar smaak.

5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de voorverwamde oven. Schep halverwege alles even een keer door.

6

Optioneel. Pers 5 minuten voor het einde een halve citroen uit over de schaal met spruitjes en aardappelen en meng nog een keer door. De toevoeging van de citroensmaak is lekker als je het zo eet. Eet je het als bijgerecht dan is het afhankelijk van de vlees en de saus die je erbij maakt.

7

Schep de spruitjes en de aardappeltjes op een schaal en/of bord.
De spruitjes zijn gaar als je er met een vork zonder veel weerstand in kan prikken.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

 750 gram Rosevalaardappels
 700 gram spruitjes
 150 gram sjalotten
 3 el olijfolie
 zout
 peper
 halve citroen (optioneel)

Aanwijzingen

1

Snijd het harde kontje van de spuitjes en verwijder de bovenste blaadjes. Spoel ze vervolgens af met water.

2

Snijd de roseval aardappelen in stukjes. Je hoeft de aardappelen niet te schillen. Je kan ook kiezen voor kleine roseval aardappeltjes, deze hoef je vaak niet meer te snijden. Spoel de aardappeltjes vervolgens af met water.

3

Kook de spruitjes met de aardappelen en een snufje zout circa 8 minuten en giet ze hierna af. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden.

4

Snijd de sjalotjes in de lengte in kwarten en meng deze met de spruitjes en de aardappelen in een ovenschaal met bakpapier. Voeg bij het mengen tevens wat olijfolie toe en peper en zout naar smaak.

5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de voorverwamde oven. Schep halverwege alles even een keer door.

6

Optioneel. Pers 5 minuten voor het einde een halve citroen uit over de schaal met spruitjes en aardappelen en meng nog een keer door. De toevoeging van de citroensmaak is lekker als je het zo eet. Eet je het als bijgerecht dan is het afhankelijk van de vlees en de saus die je erbij maakt.

7

Schep de spruitjes en de aardappeltjes op een schaal en/of bord.
De spruitjes zijn gaar als je er met een vork zonder veel weerstand in kan prikken.

Eet smakelijk!

Spruitjes met aardappeltjes uit de oven
(Visited 738 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.