Het is al weken een tropische zomer in Nederland! Wij worden blij van deze warme dagen, dit betekent dat we veel de barbecue aanzetten. Als bijgerecht maak ik dan vaak een frisse couscous salade.

Het is al weken een tropische zomer in Nederland! Wij worden blij van deze warme dagen, dit betekent dat we veel de barbecue aanzetten. Als bijgerecht maak ik dan vaak een frisse couscous salade. Deze is altijd een succes. Ik maak deze salade elke keer anders maar dit is mijn basis recept. Heerlijk met het rode pepertje, munt en koriander erdoorheen. Daarnaast is deze couscous ook superlekker om de dag daarna nog heerlijk als lunch eten met stukjes feta en olijven erin.

Opbrengsten6 porties
Totale tijd20 minuten

 1 pak couscous, 400 gram
 Rozijntjes
 1 komkommer
 1 rode paprika
 10-15 cherrytomaatjes
 3 bosuitjes
 1 Spaanse rode peper
 Olijfolie Extra Vierge
 1 of 2 teentjes knoflook
 snufje zout & peper
 2 handjes rozijnen
 1 bosje verse munt
 1 bosje verse koriander

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen.

2

Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaatjes in kleine blokjes. Snijd ook de bosui in ringetjes.

3

Doe een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 10 eetlepels) in een schaaltje en pers hier 1 of 2 teentjes knoflook boven.

4

Snijd het Spaanse pepertje heel fijn en voeg dit samen met een snufje zout en peper toe aan het schaaltje olijfolie.

5

Roer de olijfolie door de afgekoelde couscous en voeg ook de stukjes komkommer, paprika, tomaat en bosui toe.

6

Meng nu ook de rozijntjes erdoor heen.

7

Knip met een keukenschaar als laatste de verse munt en koriander fijn en voeg dit ook toe aan de couscous salade. Goed mengen.

8

Bewaar de couscous in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 1 pak couscous, 400 gram
 Rozijntjes
 1 komkommer
 1 rode paprika
 10-15 cherrytomaatjes
 3 bosuitjes
 1 Spaanse rode peper
 Olijfolie Extra Vierge
 1 of 2 teentjes knoflook
 snufje zout & peper
 2 handjes rozijnen
 1 bosje verse munt
 1 bosje verse koriander

Aanwijzingen

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen.

2

Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaatjes in kleine blokjes. Snijd ook de bosui in ringetjes.

3

Doe een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 10 eetlepels) in een schaaltje en pers hier 1 of 2 teentjes knoflook boven.

4

Snijd het Spaanse pepertje heel fijn en voeg dit samen met een snufje zout en peper toe aan het schaaltje olijfolie.

5

Roer de olijfolie door de afgekoelde couscous en voeg ook de stukjes komkommer, paprika, tomaat en bosui toe.

6

Meng nu ook de rozijntjes erdoor heen.

7

Knip met een keukenschaar als laatste de verse munt en koriander fijn en voeg dit ook toe aan de couscous salade. Goed mengen.

8

Bewaar de couscous in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Eet smakelijk!

Couscous voor bij de BBQ!
(Visited 36.483 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.