De laatste tijd probeer ik (Maaike) steeds vaker te lunchen met een lekkere salade. Deze gezonde salades maak ik op mijn vrije dag óf als thuiswerklunch óf ik neem het mee in een bakje naar werk. Ik deel mijn 3x favoriete lunch salades met jullie en hoop jullie hiermee te inspireren. Ik vind ze heerlijk en ze zijn voedzaam, enjoy!

Salade 1: Rucola, bietjes, linzen, tomaten, geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

  • 1/2 zak rucola
  • 1 bietje (koud)
  • Linzen
  • 2 tomaten
  • 1 tl Balsamico azijn
  • 1 tl Olijfolie Extra Vierge
  • 2 plakjes geitenkaas
  • handje walnoten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de bietjes in kleine stukjes, tomaten in plakjes en laat de linzen uitlekken.
  2. Meng de bietjes samen met de linzen, tomaten, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout.
  3. Voeg, om de knapperigheid te behouden, vlak voor je gaat eten de rucola, geitenkaas en walnoten toe.

 

Salade 2: Italiaanse mozzarella salade met gerookte kip

Ingrediënten

  • 1/2 zak gemengde sla
  • 1/2 gerookte kipfilet
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 mozzarella
  • Pijnboompitten
  • Zongedroogde tomaten
  • Verse groene pesto
  • 1 tl Olijfolie Extra Vierge
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en de vleestomaat in plakjes.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  3. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaten en mozzarella in stukjes.
  4. Smeer de plakjes tomaten in met pesto
  5. Verdeel de salade in een diepbord en voeg alle ingrediënten toe.
  6. Besprenkel de salade met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Salade 3: Groene asperges, kastanje champignons, cherry tomaatjes, geitenkaas, pijnboompitten en kiemgroentes

Ingrediënten

  • 1/2 zak gemengde sla
  • Kiemgroentes
  • 1 plak geitenkaas
  • Pijnboompitten
  • Groene asperges
  • Kastanje champignons
  • Cherry tomaatjes
  • Honing
  • Olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe de gemengde salade en kiemgroentes op een bord.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de geitenkaas op een bakpapiertje in een ovenschaal.
  3. Besprenkel de geitenkaas met honing en top af met pijnboompitten.
  4. Zet de geitenkaas in de oven voor 10 minuten.
  5. Snijd de kastanje champignos en tomaatjes in vieren.
  6. Bak de champignons en groene asperges in een koekenpan met olijfolie op hoog vuur.
  7. Gooi na 3 minuten de tomaatjes erbij en breng op smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  8. Zet het vuur uit na 1 minuut en doe de gebakken groentes op je salade.
  9. Leg tenslotte de warme geitenkaas op je salade. Probeer hem heel te laten, die van mij ging kapot (zie foto).

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.