Als bijgerecht voor onze bbq maaltijden zijn onze favorieten over het algemeen gegrilde groente, couscous salade en natuurlijk aardappeltjes. In deze variant maken we de aardappeltjes licht pittig en natuurlijk een beetje krokant.
Als bijgerecht voor onze bbq maaltijden zijn onze favorieten over het algemeen gegrilde groente, couscous salade en natuurlijk aardappeltjes. Deze kan je op zoveel manieren maken. Bij elk type gerecht een andere variant. Wij maken vaak een variant van de 'patatas bravas'. Van oorsprong een Spaans aardappelgerecht die veelal als tapas gerecht geserveerd wordt met veelal bijpassende pittige saus. Dat laatste laten we hier even achterwege daar we het veelal als bijgerecht maken met heerlijk vlees zoals een entrecote met een lekkere chimichurri. In deze variant maken we de aardappeltjes licht pittig en natuurlijk een beetje krokant.
Snijd de aardappelen in partjes en kook deze voor 5 minuten in een pan op het fornuis. We koken de aardappeltjes in de pan oor zodat ze op de bbq sneller klaar zijn.
Giet de aardappaltjes af en laat even afkoelen (tot wanneer je ze nodig hebt). Je kan dus gerust de aardappeltjes een paar uur vooraf al voorkoken.
Vijzel de knoflook en doe deze met de olijfolie in een bakje en meng hierin de paprikapoeder en de chilipoeder. Meng vervolgens ook de geriste rozemarijn en tijm tot een saus. Pas op met de chilipoeder! Doe je teveel dan wordt het al snel te pittig. Beter iets minder doen, dan kan je later altijd nog iets toevoegen als je het toch wat pittiger wilt.
Bak de aardappeltjes in een skillet met olijfolie lichtbruin.
Voeg vervolgens de saus toe en bak de aardappeltjes door tot ze gaar zijn.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de aardappelen in partjes en kook deze voor 5 minuten in een pan op het fornuis. We koken de aardappeltjes in de pan oor zodat ze op de bbq sneller klaar zijn.
Giet de aardappaltjes af en laat even afkoelen (tot wanneer je ze nodig hebt). Je kan dus gerust de aardappeltjes een paar uur vooraf al voorkoken.
Vijzel de knoflook en doe deze met de olijfolie in een bakje en meng hierin de paprikapoeder en de chilipoeder. Meng vervolgens ook de geriste rozemarijn en tijm tot een saus. Pas op met de chilipoeder! Doe je teveel dan wordt het al snel te pittig. Beter iets minder doen, dan kan je later altijd nog iets toevoegen als je het toch wat pittiger wilt.
Bak de aardappeltjes in een skillet met olijfolie lichtbruin.
Voeg vervolgens de saus toe en bak de aardappeltjes door tot ze gaar zijn.
Eet smakelijk!