Ei pannenkoek met groentes en rauwe ham

ham

Vorige week had ik een heerlijke omelet met gerookte zalm voor lunch gemaakt en mijzelf voorgenomen om dit gerecht elke week te maken.

Daarom ging ik vanmorgen vol goede moed met de kinderwagen naar de markt op ons dorpje, was er opeens geen markt… Ik heb daarom deze variatie bedacht met rauwe ham. Zo heb ik ook een lekkere lunch voor de mensen die niet van vis houden. Je kan eventueel zelf de groentes aanpassen, deze ingrediënten had ik toevallig in huis (ja, want de markt was er niet!). De wilde spinazie gebruik ik ook voor smoothies en sapjes.

Je kan er eventueel brood of toast bij eten maar ik eet zo min mogelijk brood en raad anderen aan om ook eens een dagje geen brood te eten. En door alle ingrediënten vult het zo ook goed!

Ei pannenkoek met groentes en rauwe ham

15 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 champignons
  • stukje courgette
  • 1/4 bleekselderij
  • 1 el mais
  • 1 handje wilde spinazie
  • 1 el geraspte kaas
  • roomboter
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 el crème fraîche
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 2 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter. Doe ze in een bakje.

2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de courgette, bleekselderij en spinazie en snijd deze in kleine stukjes.

3. Doe in dezelfde koekenpan een klontje boter en bak hierin de champignons, courgette, bleekselderij en spinazie.

4. Kluts in de tussentijd de eieren in een schaaltje en schep hier de gebakken groente in samen met een eetlepel mais.

5. Giet het mengsel in de koekenpan, strooi hier een handje geraspte kaas overheen en leg de rauwe ham hierop.

6. Leg een deksel op de pan en laat het ei helemaal gaar worden in ongeveer 10 minuten.

7. Leg de ei pannenkoek op een bord.

8. Maak het af met een schepje crème fraîche, pijnboompitjes en tomaatjes.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.