fruithapje1

woensdag = babyhapjesdag

Ik heb iets nieuws voor jullie! Ik deel voortaan elke woensdag een babyhapje met jullie!

Ik krijg van mijn volgers op Instagram steeds vaker de vraag hoe ik mijn babyhapjes maak. Dit geldt trouwens ook voor privé. Door de recepten voortaan uit te werken op mijn site kan ik op deze manier makkelijk mijn babyhapjes met iedereen delen. En Joia is proefpersoon, hoe leuk! ♡

Nu ik zelf suikervrij eet en niet meer uit pakjes & zakjes kook wil ik dit ook voor mijn dochtertje Joia doen. Eten uit potjes krijgt ze niet en zolang ze nog niet weet wat snoep is krijgt ze dat ook niet. Verder probeer ik altijd alles met verse en biologische producten te maken. Maar ik weet uit ervaring, dit is lastig! Maar toch blijf ik gemotiveerd. Je basis ingrediënten altijd in huis hebben is het belangrijkste. En ik heb ook wel eens even geen zin of tijd om weer een apparaat uit de kast te halen en vervolgens schoon te maken. Dan is alleen een banaan ook prima! Maar zelf wil ik ook 2 stuks fruit op een dag eten, dus ik combineer het gewoon voor ons samen.

Joia is geboren op 12 september 2014 en is nu 7 maanden oud. Handig om dit even te weten, dan kan je vergelijken of jouw kindje ook zover is. 

Vanaf 4 maanden mag je starten met babyhapjes. Ik begon met een hapje van worteltjes (stomen, pureren en klaar). Mijn meisje vond het lekker maar had na een uur enorme buikpijn! zo zielig! Met 6 maanden opnieuw begonnen met hapjes en sindsdien gaat het goed en lust ze alles! Ze vindt alles zo lekker dat ze na haar fruithapje, boterham en groentehapje huilt omdat het op is…

Na 2 weken groente geven (elke dag een andere groente) ben ik begonnen met fruithapjes, ook toen gaf ik elke keer een ander stuk fruit. Nu alles goed gaat en ik zeker weet dat ze goed reageert op banaan, ananas en framboos durf ik het te combineren. Ik probeer altijd verse ingrediënten te gebruiken, maar aangezien ik de afgelopen 5 dagen niet thuis ben geweest maak ik nu een hapje met fruit uit de vriezer. Ideaal voor de mama’s die weinig tijd hebben, op deze manier maak je heel snel een zelfgemaakt hapje!

Ik geef Joia ‘s ochtends rond 9:00 uur haar fruithapje. Rond 12:00 uur krijgt ze een boterham en rond 18:00 uur, als wij zelf gaan eten, krijgt ze een warme (groente)maaltijd. Tussendoor krijgt ze haar flessen en aan tussendoortjes doe ik nog niet. Wel krijgt ze ‘s ochtends en ‘s avonds pap in haar fles. Hierover binnenkort meer.

Mocht je vragen hebben? Ik hoor het graag.

Babyhapje: banaan, framboos, ananas (6 maanden)

5 minuten – 2 porties

Ingrediënten

  • 1/2 banaan
  • 1 handje bevroren frambozen
  • 1 handje bevroren ananas (vers is nog lekkerder!)

Bereidingswijze

1. Doe in een hakmolen een handje frambozen en een handje ananas uit de vriezer.

IMG_9254IMG_9256

2. Doe er 2 eetlepels water bij en mix het goed door totdat je geen stukjes meer hebt en het mooi ijs is geworden.

Tip: Hiervan doe ik altijd 1 à 2 eetlepels door mijn havermoutpap, lekker!

3. Laat het fruitijs op kamer temperatuur komen (eet zelf even je ontbijt) en mix er vervolgens nog een halve banaan doorheen.

Wat overblijft kan je nog een dag in de koelkast bewaren of ‘s avonds door de yoghurt roeren als toetje voor je kindje.

 

 

(Visited 314 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.