IMG_2416Vorige week ontving ik weer een pakketje als Bloginsider. Dit keer voor Leukerecepten.nl.

Ik kreeg de opdracht erbij om een creatief gerecht te maken met een blikje tonijn van Princes. Aangezien ik al veel recepten op mijn blog heb staan met tonijn vond ik het een lekker idee om gevulde courgettes te maken met de tonijn. Alles wat ik met tonijn maak vind ik heerlijk smaken en deze zien er nog leuk uit ook! En hoe leuk is dat ik de courgettes, tomaatjes en peterselie uit mijn eigen moestuin gehaald. 

Ik vind deze gevulde courgettes heerlijk met gebakken aardappeltjes of frietjes. Maar je kan er ook voor kiezen om er een salade en/of rijst bij te serveren.

Gevulde courgettes met tonijn 

2 -3 personen – 25 minuten

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 125 ml crème fraiche
 • scheutje citroensap
 • 1 blikje tonijn (Princes 160 gram)
 • 1 teentje knoflook
 • 5 cherry-tomaatjes
 • 75 gram geraspte kaas
 • Eventueel: verse peterselie

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakplaat in.
 2. Snijd de knoflook heel fijn. En snijd ook de cherry-tomaatjes in vieren.
 3. Halveer de courgettes in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een theelepel uit. Leg de courgettehelften op een bakplaat. Doe de restjes van de courgettes in een kom.
 4. Doe nu de rest van de ingrediënten in de kom: blikje tonijn (laat dit eerst goed uitlekken), citroensap, crème fraîche, geraspte kaas, tomaatjes en knoflook. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
 5. Schep dit mengsel voorzichtig in de courgettes.
 6. Bak de courgettes 20 minuten in de oven. Serveer met verse peterselie.

Tip: de tonijn kan je ook vervangen door 200 gram versegerookte zalm!

IMG_2385

(Visited 632 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.