Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel, lijnzaad en amandelpasta

havermout2

Een havermout ontbijt blijft mijn favoriete ontbijt. Ik probeer vaak andere ontbijtjes want variatie is belangrijk zoals bijvoorbeeld met boekweitkorrels (dit probeer ik binnenkort online te zetten) maar warme havermoutpap blijf ik het lekkerste vinden en het geeft mij de hele ochtend tot aan de lunch voldoende energie.

Mijn favoriete havermout met banaan, kokos en chocolade heb ik al met jullie gedeeld maar omdat ik niet elke ochtend aan de chocolade ga deel ik nu mijn andere favoriet met appel, rozijntjes en kaneel.

Vooral de appel maakt het lekker fris en ik ben gek op appeltaart (binnenkort ook maar eens online zetten) dus de dag beginnen met een soort-van-appeltaartje is helemaal niet erg!

Ik bestrooi ook altijd al mijn ontbijtjes met lijnzaad (doe ik dan meestal nadat ik een foto heb gemaakt want alle foto’s met lijnzaad ziet er niet uit) want ik ben daar gewoon aan verslaafd. Vraag me niet waarom, ik vind het gewoon heerlijk! Het heeft een beetje een nootachtige smaak. Ja, noten er overheen strooien is ook heerlijk. Daarom heb ik er nu een schepje amandelpasta erbij gedaan. Alles met havermout is gewoon lekker.

Nu al weer zin in morgenochtend :)

Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel, lijnzaad en amandelpasta

5-10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 handje rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • 1 el amandelpasta (of pindakaas)

Bereidingswijze

1. Snijd de appel in plakjes.

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout, een handje rozijnen en kaneel bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

5. Doe de havermout in een leuk kommetje en leg de plakjes appel er overheen.

6. Strooi nu een eetlepel lijnzaad over de warme havermoutpap.

7. Doe er nog een eetlepel notenpasta bij.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.