Havermout ontbijt

havermout2

Een havermout ontbijt is een goed begin van de dag, het vult goed en geeft je veel energie. Havermout heb ik in mei ontdekt toen ik het kookboek Powerfood van Rens Kroes had gekocht en haar recept had geprobeerd en sindsdien ben ik verslaafd! Wanneer ik een dag geen havermout op heb dan wil ik het ‘s avonds alsnog voor mezelf maken. Daarom maak ik het tegenwoordig ook als lunch met feta.

Hierbij mijn favoriete havermout recept voor ontbijt met banaan, kokos en chocolade (dit gaat heerlijk smelten!).

Je kunt het combineren met alle soorten vruchten, noten en kruiden. Of zoek op mijn blog op havermout en je vind nog meer heerlijke receptjes.

Havermoutpap met banaan, kokos en chocolade

5-10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 el kokosrasp
  • 25 gram pure chocolade 85%

Bereidingswijze

1. Prak de helft van de banaan, snijd de andere helft in plakjes.

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen de geprakte banaan, 3 flinke eetlepels havermout en de lijnzaad bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

5. Doe de havermout in een leuk kommetje en leg de banaan eroverheen.

6. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en strooi dit over de warme havermoutpap (dit gaat nu heerlijk smelten!)

7. Bestrooi de havermout nog met de kokosrasp. Eetsmakkelijk!

Ik vind het altijd leuk om de havermout te roeren in een steelpannetje en tussendoor een kopje koffie te zetten. Het kan ook sneller! Doe de havermout, geprakte banaan en de amandelmelk in een kommetje. Zet het gedurende 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. En je havermoutpap is klaar.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.