Appel kaneel swirls van croissantdeeg, heerlijk om te maken bij het ontbijt of brunch. Kan ook met een bolletje ijs als dessert gegeten worden. Makkelijk recept en is weer eens iets anders dan standaard croissantjes bakken!
Link naar video: Appel kaneel swirls
Appel kaneel swirls van croissantdeeg, heerlijk om te maken bij het ontbijt of brunch. Kan ook met een bolletje ijs als dessert gegeten worden. Makkelijk recept en is weer eens iets anders dan standaard croissantjes bakken!
Verwarm de oven voor op 180 graden. En spray een muffinvorm in met een bakspray.
Smelt de boter in een steelpannetje. Schil ondertussen de appel en snijd deze in hele kleine stukjes.
Roer 2 eetlepels kristalsuiker, kaneel, limoensap en vanille-extract door de appelstukjes heen.
Rol het croissantdeeg uit en smeer met een kwastje de gesmolten boter hier over uit. Verdeel vervolgens 2 eetlepels bruine suiker hier overheen.
Verdeel het appel-kaneel mengsel over het deeg heen.
Rol het deeg goed op en snijd het in 6 plakjes. Verdeel deze swirls in een muffinvorm.
Bak de appel kaneel croissantjes in 18 minuten af in de oven.
Doe ondertussen het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Laat het liggen toen je het gaat gebruiken zodat de glazuur vloeibaar is.
Wanneer de croissantjes uit de oven komen doe je de glazuur in een kommetje en verdeel je met een theelepeltje wat glazuur over de croissantjes heen.
Super lekker, eetsmakkelijk!
Je kan dit lekkere recept natuurlijk ook als nagerecht maken, heerlijk met een bolletje vanille ijs en caramelsaus!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden. En spray een muffinvorm in met een bakspray.
Smelt de boter in een steelpannetje. Schil ondertussen de appel en snijd deze in hele kleine stukjes.
Roer 2 eetlepels kristalsuiker, kaneel, limoensap en vanille-extract door de appelstukjes heen.
Rol het croissantdeeg uit en smeer met een kwastje de gesmolten boter hier over uit. Verdeel vervolgens 2 eetlepels bruine suiker hier overheen.
Verdeel het appel-kaneel mengsel over het deeg heen.
Rol het deeg goed op en snijd het in 6 plakjes. Verdeel deze swirls in een muffinvorm.
Bak de appel kaneel croissantjes in 18 minuten af in de oven.
Doe ondertussen het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Laat het liggen toen je het gaat gebruiken zodat de glazuur vloeibaar is.
Wanneer de croissantjes uit de oven komen doe je de glazuur in een kommetje en verdeel je met een theelepeltje wat glazuur over de croissantjes heen.
Super lekker, eetsmakkelijk!
Je kan dit lekkere recept natuurlijk ook als nagerecht maken, heerlijk met een bolletje vanille ijs en caramelsaus!