Hotspot: De Gouden Bock in Middelburg

De Gouden Bock is een van de bekendste restaurants in Middelburg. Ik ken het als visrestaurant, zit op het Damplein en zit in een super mooi historisch pand. Mijn familie had vroeger een huisje in Domburg en gingen hier regelmatig uiteten. Zelf was ik hier nog nooit geweest, maar door de jaren heen al zoveel goeds gehoord over De Gouden Bock dat ik hier zeker een keer wilde gaan eten.

15 jaar Restaurant De Gouden Bock

Ik bof dat ik dan ook een uitnodiging kreeg van De Gouden Bock en De Zeeuwze om samen met een aantal andere bloggers hier te mogen komen eten. De Gouden Bock bestaat 15 jaar en daarom hebben ze een menukaart samengesteld van de 15 favoriete gerechtjes van de afgelopen 15 jaar.

Ik heb alle 15 gerechten mogen proeven met vooraf een heerlijke cava en tussendoor hele mooie wijnen. Lucky me!

Ik vertel je op mijn blog over MIJN favorieten van al deze gerechten. Alles was heerlijk en super vers maar toch heb ik een paar favo’s waar ik de dag daarna nog steeds over terug denk en daarom wil delen met jullie via mijn foodblog!

Mijn favorieten bij De Gouden Bock

Zeeuwse platte oesters met cava

Ik wist van te voren niet wat ik van dit etentje moest verwachten. Zo vaak heb ik geen bloggers etentje. Maar we begonnen de avond gelijk luxe met een glas Cava en een Zeeuwse platte oesters van 4/0. Deze heb ik gegarneerd met een sjalotjesazijn en dit vond ik echt een lekkere combinatie. Ik houd van oesters, dus dit was een top begin! Ik was helemaal blij en zat echt te genieten.

Voorgerechten

Zie je vooraan op deze foto de zalm met gepocheerd ei, Hollandaise en broiche? Dit gerecht is echt zooo fantastisch! Alle voorgerechten zagen er prachtig uit. En het gerecht met gegrilde inktvis was ook heerlijk, maar over de gerookte zalm blijf ik maar terugdenken… ze serveren het ook als lunchgerecht op dit super lekkere brioche brood (dus ik weet wel waar ik binnenkort ga lunchen).

Kokkels en mossels

We kregen vervolgens nog 6 warme voorgerechten. Maar ik heb alleen mijn twee favorieten hiervan op de foto gezet. Kokkels zijn net als venusschelpjes, waar ik vaak mee kook (spaghetti alla vongole) maar deze zijn met een grovere schelp en dacht eigenlijk dat dit een favoriet zou zijn. Maar ik had het mis… wat een heerlijke Thaise saus hadden de Zeeuwse mosselen! Bij iedereen was dit volgens mij wel een favoriet want toen de mosselen op waren zaten we met z’n allen nog met een stuk zelfgebakken brood in de heerlijke saus te dopen van de Zeeuwse mosselen en na te genieten van dit TOP-gerecht! Ik zou alleen hiervoor al een keer terug gaan… (in de zomer, op het terras, met een glas witte wijn)

Hoofdgerechten

Ik zat eigenlijk al vol na al die heerlijke voorgerechten, mossels, ravioli van krab, gamba’s… en toen werd de tafel nogmaals volgezet met de hoofdgerechten. Ik vond hiervan het wildgerecht uitblinken qua smaak  met de eendenleverjus! Misschien kwam dit ook wel doordat ik hiervoor al zoveel visgerechten op hadden of doordat de gastvrouw een mooi verhaal vertelde over het wild dat zelf gevangen is door de chef-kok. In iedergeval, het vlees was super mals en die eendenleverjus erbij was echt heel goed! We kregen ook nog zeeduivel, aardappelpuree, risotto, witlof, vegetarische gerechten… Teveel om op te noemen eigenlijk. Hierbij nog een foto hoe wij als bloggers tegelijkertijd foto’s maken (we willen het wel warm opeten natuurlijk!)

Nagerechten

Deze 4 desserts waren allemaal OVERHEERLIJK! Maar… 1 blijft mij toch het meest bij. De crème-caramel met mandarijn vond ik er het minst lekkers uitzien maar ik wilde alles proeven dus ook dit nagerecht. En wat blijkt, deze smaken waren perfect als afsluiter. Heerlijk fris en zoet. Dit was uiteindelijk toch mijn favoriet terwijl ik normaal gesproken absoluut de chocolade of citroentaartje met merengue zal kiezen, maar dit mandarijn dessert verraste mij het meest. Ook leuk dat we de mandarijnen-schilletjes konden opeten.

Koffie

Het was zo ontzettend gezellig met de andere bloggers dat we pas rond 23:00 uur aan de koffie gingen om de avond af te sluiten. Denk je alles gehad te hebben, krijg je nogmaals allerlei lekkernijen zoals zelfgemaakte koekjes/boterkoek/truffels. Dus deze heb ik ook nog even geproefd voor mijn blog (ik moet alles proeven toch…) Kijk, hoe lekker dit er ook nog uitziet.

Gastvrouw & chef-kok 

Wat ik zeker nog wil vertellen is dat Michelle een super enthousiaste gastvrouw is en ze heeft bij elk gerecht de mooiste verhalen. Hier kan ik dus uren naar luisteren. Ze vertelt ook liefdevol over haar man, chef-kok Martijn, die alles bedenkt en elke dag opnieuw alles vers maakt in de keuken met zijn team. Ze hebben naast vers gevangen vis uit de Noordzee ook (in het seizoen) wildgerechten op de kaart staan waar hij zelf op jaagt. Ik kan dit niet zo goed navertellen als Michelle, maar ga naar de Gouden Bock en hoor dan zelf deze mooie verhalen aan. Ze werken elke dag met verse producten dus de menukaart kan dagelijks veranderen, maar mocht je de menukaart en prijzen willen zien, klik dan hier!

Maar mijn advies is om je te laten verassen als je naar de Gouden Bock uiteten gaat! Laat Martijn maar een menu bedenken en koken met de verse producten en laat de Michelle hierbij de wijnen schenken en mooie verhalen vertellen en dan heb je een geweldige culinaire avond die je niet snel zal vergeten!

Homemade brood, kaasstengels, roomboter en baba ganoush

Leuk!

 • Pure gerechten, alles wordt hier zelf gemaakt (hier houd ik van!)
 • Open voor lunch en diner
 • Je mag ook alleen een taartje komen eten en heerlijke koffie drinken
 • Terras voor de deur, waar ik zeker nog eens de Zeeuwse mossels met Thaise saus kom eten
 • Ze hebben een vegetarisch sushi-taart, oke het heet Okonomiyaki en ze noemen het zelf geen sushi-taart maar zo smaakt het wel!
 • Heerlijke wijnen… en mocht je daarna niet meer willen rijden: ze hebben ook een B&B!
 • Verse vis, zelf gevangen wild
 • Restaurant bestaat uit 3 mooie historische panden, leuk al die trapjes!
 • Ze zetten het licht feller voor je aan als je foto’s van het eten wilt maken

Minder leuk, maar niet erg…

 • Geen insta-proof tafels… volgende keer wil ik ook een wittafel kleed ;-)

De Gouden Bock
Damplein 17, Middelburg
T: 0118-617484
www.degoudenbock.nl

Disclaimer: Deze blog is gemaakt in samenwerking met De Gouden Bock. Als Culime.nl mocht ik komen proeven van hun gerechten, maar de blog bevat mijn persoonlijke mening en mijn eigen foto’s.

(Visited 111 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Luuk 16 januari 2018 at 20:30

  Wat heerlijk om te zien wat jullie nog allemaal op hebben toen wij helaas moesten gaan. ??

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.