Bij de visboer kocht ik een heerlijk stuk kabeljauw en deze heb ik krokant gebakken in de Airfryer. Super simpel door deze even in een losgeklopt eitje te dopen en daarna met panko te bedekken.

Voor kindjes kan je van de kabeljauw ook vissticks maken. Snijd de kabeljauw dan in gelijkmatige repen. En gebruik dezelfde volgorde van het recept voor het maken van de vissticks.

Bij de visboer kocht ik een heerlijk stuk kabeljauw en deze heb ik krokant gebakken in de Airfryer. Super simpel door deze even in een losgeklopt eitje te dopen en daarna met panko te bedekken.

Voor kindjes kan je van de kabeljauw ook vissticks maken. Snijd de kabeljauw dan in gelijkmatige repen. En gebruik dezelfde volgorde van het recept voor het maken van de vissticks.

Porties2 Servings
Voorbereiding5 minsKooktijd8 minsTotale tijd13 mins

 2 stukken Kabeljauw (vers)
 1 ei
 50 g Panko
 Peper & zout
 1 el Peterselie, fijngehakt
 1 sjalot, fijngesneden

1

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Indien je de oven gebruikt verwarm deze dan voor op 180 graden.

2

Knip een stukje bakpapier op maat voor in de mandje van de Airfryer. Je kan ook een bakplaat gebruiken met bakpapier.

3

Pak 2 grote kommetjes. In 1 kommetje kluts je een eitje los. Voeg hier peper, zout, fijngesneden sjalot en fijngehakte peterselie aan toe. In kommetje 2 doe je de Panko.

4

Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout.

5

Nu ga je de vis paneren. Haal de kabeljauw eerst door het ei. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vis direct op het bakpapier en herhaal de voorgaande stappen voor de rest van de visjes.

6

Bak de kabeljauw 8 minuten op 160 graden in de Airfryer. Gebruik je de oven houd dan 15 minuten aan.

Ingredients

 2 stukken Kabeljauw (vers)
 1 ei
 50 g Panko
 Peper & zout
 1 el Peterselie, fijngehakt
 1 sjalot, fijngesneden

Directions

1

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Indien je de oven gebruikt verwarm deze dan voor op 180 graden.

2

Knip een stukje bakpapier op maat voor in de mandje van de Airfryer. Je kan ook een bakplaat gebruiken met bakpapier.

3

Pak 2 grote kommetjes. In 1 kommetje kluts je een eitje los. Voeg hier peper, zout, fijngesneden sjalot en fijngehakte peterselie aan toe. In kommetje 2 doe je de Panko.

4

Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout.

5

Nu ga je de vis paneren. Haal de kabeljauw eerst door het ei. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vis direct op het bakpapier en herhaal de voorgaande stappen voor de rest van de visjes.

6

Bak de kabeljauw 8 minuten op 160 graden in de Airfryer. Gebruik je de oven houd dan 15 minuten aan.

Kabeljauw uit de Airfryer
(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.