IMG_1553Deze kipcurry met noodles wil ik al heel lang met jullie delen. Ik maak het recept namelijk erg vaak, omdat het super lekker is!

Ik heb dit recept van Stephanie van littlespoon.nl die altijd de meest prachtige foto’s van haar gerechten maakt. Mijn foto is gewoon een iPhone-foto met daarbij zoals het gerecht er bij mij uitziet als we op een doordeweekse dag gaan eten. Mooie foto’s van eten maken met 2 kleine kindjes heb ik opgegeven. Dat ga ik wel eens een keer proberen als ze het huis uit zijn ofzo ;-)

Kipcurry met noodles

30 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kippendijen, in stukjes
  • 250 gram udon noodles
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 centimeter gember, geschild en in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke handen spinazie
  • 1 el vissaus
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Koriander
  • Optioneel: rode peper in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op en kook de udon noodles zoals op de verpakking staat.
  2. Verhit olie in een wok en bak hierin de stukjes kippendij. Zodra de kip begint te kleuren voeg je de currypasta, knoflook en gember toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Schenk nu de kokosmelk bij de kip en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de spinazie toe. Breng op smaak met een beetje vissaus en limoensap.
  4. Schep de udon noodles samen met de rode kipcurry op een bord en garneer met wat koriander en eventueel rode peper.

 

Recept komt van Littlespoon.nl

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.