Op de valreep heb ik een heerijk Sinterklaas dessert voor jullie. Dit jaar zouden we eigenlijk pakjesavond bij familie vieren in Delft, maar vanwege zieke kindjes hebben we last-minute toch maar besloten om thuis te blijven en de familie hiernaar toe te laten komen waardoor ik vanmiddag in gezellige glaasjes van kruidnoten en mandarijntjes een heerlijk nagerecht heb gemaakt.

Om het makkelijk te houden (met twee zieke kindjes kan ik moeilijk de hele dag in de keuken staan) toveren we het gourmetstel op tafel en gaan we gezellig gourmetten. Helemaal niet erg natuurlijk, ik vind het heerlijk! Wil je weten wat ik allemaal op tafel zet? Lees dan mijn blog over gourmetten die ik vorig jaar heb geschreven, of neem een kijkje op mijn Instagram ;-)

Als je op mijn site zoekt op Sinterklaas recepten dan kom je nog een heerlijk Sinterklaas dessert met kruidnoten tegen. Ook super lekker, maar omdat het zo ontzettend vult leek het mij leuk om hier een variatie van te maken voor na het gourmetten met frisse stukjes mandarijn. Zeker gelukt en erg lekker door er ook een scheutje likeur doorheen te doen.

Fijne pakjesavond!

Heerlijk Sinterklaas dessert! Door de stukjes mandarijn blijft het dessert fris en kan je na al het zoet nog heerlijk genieten van deze tiramisu met pepernoten. Met speculaasjes kan ook! En vergeet er geen scheutje likeur doorheen te doen.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd1 uur 15 minuten

 1 bakje mascarpone 200 gram
 200 ml verse slagroom
 4 mandarijnen
 1 zakje kruidnoten
 1 zakje vanillesuiker
 1 tl speculaaskruiden
 cacao
 Je favoriete likeur, bijv. Amaretto of Likeur 43 (optioneel)

1

Verdeel ongeveer 5 kruidnoten over de bodem van de dessertglazen.

2

Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in kleine stukjes.

3

Klop nu de verse slagroom op met de vanille suiker. Meng hier vervolgens de mascarpone en de speculaaskruiden doorheen.

4

Verdeel 1 grote eetlepel van het mascarpone mengsel per glaasje. Zorg dat je netjes werkt en maak het mengsel met de achterkant van een lepel glad.

5

Doe vervolgens een paar extra kruidnoten in de glaasjes met stukjes mandarijntjes.

6

Schep een tweede lepel mascarpone mengel in de glaasjes en strooi er een handje kruidnoten overheen. Beleg met de overige mandarijntjes.

7

Indien je nog stukjes mandarijn heb, maak hier mandarijnensap van en besprenkel de kruidnoten met een eetlepel mandarijnensap. Tip: voeg aan het mandarijnensap een scheutje koffielikeur, Amaretto of Licor 43! Super lekker!

8

Maak de glaasjes af met een beetje cacao en laat de tiramisu glaasjes een uurtje opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

 1 bakje mascarpone 200 gram
 200 ml verse slagroom
 4 mandarijnen
 1 zakje kruidnoten
 1 zakje vanillesuiker
 1 tl speculaaskruiden
 cacao
 Je favoriete likeur, bijv. Amaretto of Likeur 43 (optioneel)

Aanwijzingen

1

Verdeel ongeveer 5 kruidnoten over de bodem van de dessertglazen.

2

Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in kleine stukjes.

3

Klop nu de verse slagroom op met de vanille suiker. Meng hier vervolgens de mascarpone en de speculaaskruiden doorheen.

4

Verdeel 1 grote eetlepel van het mascarpone mengsel per glaasje. Zorg dat je netjes werkt en maak het mengsel met de achterkant van een lepel glad.

5

Doe vervolgens een paar extra kruidnoten in de glaasjes met stukjes mandarijntjes.

6

Schep een tweede lepel mascarpone mengel in de glaasjes en strooi er een handje kruidnoten overheen. Beleg met de overige mandarijntjes.

7

Indien je nog stukjes mandarijn heb, maak hier mandarijnensap van en besprenkel de kruidnoten met een eetlepel mandarijnensap. Tip: voeg aan het mandarijnensap een scheutje koffielikeur, Amaretto of Licor 43! Super lekker!

8

Maak de glaasjes af met een beetje cacao en laat de tiramisu glaasjes een uurtje opstijven in de koelkast.

Sinterklaas dessert: Tiramisu met kruidnoten en mandarijn
img_0548
(Visited 1.318 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.