Mugcake van granola

FullSizeRender

Ik ben al een tijdje gestopt met het delen van mijn ontbijtjes op Instagram… aangezien ik élke ochtend ontbijt met hetzelfde is het voor mijn volgers niet zo interessant om te zien dat ik wéér met granola, Griekse yoghurt, banaan, blauwe bessen en aardbeien ontbijt. Maar het is zo lekker, makkelijk, gezond en voedzaam dat ik geen reden heb om hier niet mee te ontbijten… Ook omdat mijn dochtertje er van smult (de noten haal er ik er voor haar uit!) en mijn vriend eigenlijk nooit ontbijt naar binnen krijgt, behalve als ik dit voor zijn neus zet.

Maargoed, vanmorgen had ik opeens wat tijd over en wilde ik toch weer eens een mugcake maken. En tijdens het maken zag ik in mijn ooghoek op het aanrecht een heerlijke pot zelfgemaakte granola staan… en voor ik het wist had ik dit door mijn mugcake heen geroerd in plaats van de havermout. Dit beviel me zo goed dat ik dit receptje ook moet delen. En als je kijkt naar de ingrediënten lijst, is mijn ontbijt weer exact hetzelfde als mijn standaard ontbijtje, alleen zit er nu 1 ei in en heb ik het 2 minuten in de magnetron gezet… :-)

Mugcake van granola

5 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 3 el granola
  • 1 handje blauwe bessen
  • 3 aardbeien (optioneel)
  • Griekse yoghurt

Bereidingswijze

1. Prak de banaan in een mok of kom.

2. Voeg 1 ei en 3 el granola toe.

3. Roer met een vork in de mok alles tot een glad beslag. Roer tot slot er een handje blauwe bessen doorheen.

4. Zet de mok 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). En klaar is je mug cake!

5. Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker en makkelijk om de mugcake uit mijn mok te eten. Doe er een paar aardbeien en een klodder Griekse yoghurt op en geniet van dit heerlijke ontbijt!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.