Mijn favoriete pasta Philadelphia maak ik continue verschillend zoals ik eerder schreef in een blog. Ik gebruik meestal restjes pasta en restjes groentes die ik in huis heb en dan komt er een heerlijke romige pasta op tafel.

Mijn favoriete pasta Philadelphia maak ik continue verschillend zoals ik eerder schreef in een blog. Ik gebruik meestal restjes pasta en restjes groentes die ik in huis heb en dan komt er een heerlijke romige pasta op tafel. Maar vandaag heb ik bewust bepaalde ingrediënten voor dit recept gekocht in de supermarkt, want ik wilde een vegetarische variant maken en dat is heel erg goed gelukt!

Omdat ik nu heel enthousiast ben over deze VEGA variant deel ik hem gelijk met jullie. Lekker met feta en pijnboompitjes on top.

Opbrengsten2 porties
Totale tijd20 minuten

 250 gram tagliatelle
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 puntpaprika
 1/2 courgette
 1/2 aubergine
 1/2 bakje kastanje champignons
 1 bakje cherry-tomaatjes
 100 gram gedroogde tomaten
 1 bakje Philadelphia
 1 el Italiaanse kruiden
 1 scheutje Olijfolie
 pijnboompitten
 blokjes feta kaas
 zwarte peper
 zout

1

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit dit in een grote wokpan met een grote scheut olijfolie.

3

Snijd de puntpaprika, courgette en aubergine in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes en champignons.

4

Voeg de gesneden paprika, courgette en aubergine toe aan de wokpan.

5

Bak na 3 minuten de gehalveerde cherrytomaatjes en champignons mee.

6

Bak nog 1-2 minuten en breng op smaak met Italiaanse kruiden.

7

Roer 3 eetlepels Philadelphia er door heen.

8

Voeg de tagliatelle hieraan toe en roer eventueel nog wat extra Philadelphia door het geheel.

9

Bak in de tussentijd de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.

10

Voeg tenslotte de gedroogde tomaatjes toe samen met de pijnboompitten en blokjes feta kaas.

11

Breng eventueel nog extra op smaak met veel zwarte peper en een snufje zout.

Ingrediënten

 250 gram tagliatelle
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 puntpaprika
 1/2 courgette
 1/2 aubergine
 1/2 bakje kastanje champignons
 1 bakje cherry-tomaatjes
 100 gram gedroogde tomaten
 1 bakje Philadelphia
 1 el Italiaanse kruiden
 1 scheutje Olijfolie
 pijnboompitten
 blokjes feta kaas
 zwarte peper
 zout

Aanwijzingen

1

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit dit in een grote wokpan met een grote scheut olijfolie.

3

Snijd de puntpaprika, courgette en aubergine in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes en champignons.

4

Voeg de gesneden paprika, courgette en aubergine toe aan de wokpan.

5

Bak na 3 minuten de gehalveerde cherrytomaatjes en champignons mee.

6

Bak nog 1-2 minuten en breng op smaak met Italiaanse kruiden.

7

Roer 3 eetlepels Philadelphia er door heen.

8

Voeg de tagliatelle hieraan toe en roer eventueel nog wat extra Philadelphia door het geheel.

9

Bak in de tussentijd de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.

10

Voeg tenslotte de gedroogde tomaatjes toe samen met de pijnboompitten en blokjes feta kaas.

11

Breng eventueel nog extra op smaak met veel zwarte peper en een snufje zout.

VEGA: Romige pasta met veel groentes

 

(Visited 1.307 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.