Heerlijk broodje worst van de BBQ met zuurkool, romige mosterdsaus (die je zelf maakt!) en gefrituurde uitjes.

 

AuteurJohnCategory, ,

Heerlijk broodje worst van de BBQ met zuurkool, romige mosterdsaus (die je zelf maakt!) en gefrituurde uitjes

Het mag geen geheim meer zijn dat ik fan ben van worst op zijn tijd. Enige worst die ik niet lekker vind is leverworst haha :P Nu we vrijwel al in de winter zijn beland en het echt wat kouder begint te worden komen we natuurlijk ook weer bij het wat meer bij dit seizoen behorende eten. Deze keer zuurkool. Zuurkool kan je natuurlijk op meerdere manieren in een gerecht gebruiken. Zie op deze site ook de andere op zuurkool gebaseerde gerechten voor inspiratie. Deze keer pakken we de variant van zuurkool met rookworst in een lekkere broodje uit de oven. Hier maken we vervolgens een lekker mosterdsausje bij. Vervolgens krijg je uiteindelijk de 'Winterse hotdog'.

Moeilijk te maken? Welnee! We houden het makkelijk deze keer. Zuurkool uit een pakje, baquettes voor in de oven en rookworst van de slager. Je kan hier natuurlijk ook voor het bekende merk kiezen. Een 'echte lekkere'  rookworst haal je natuurlijk gewoon bij een goede slager, toch net wat lekkerder en beter. Heerlijk bijpassend mosterdsausje erbij die je naar eigen smaak aan kan passen. Hou je iets meer van zurig of toch net wat meer pit, pas gewoon de hoeveelheden iets aan en probeer het uit. Normaal voeg je standaard ketchup toe. Voor wat extra pit kies ik zelf hier het liefst voor pittige ketchup (hot chili ketchup). Sriracha kan natuurlijk ook voor de liefhebber. Pas wel op dat dit niet overheersend wordt. Lekkere gebakken uitjes eroverheen en smullen maar!

Porties3 Servings
Voorbereiding10 minsKooktijd20 minsTotale tijd30 mins

 4 Pistolletjes (harde broodjes)
 1 Rookworst XL
 Zuurkool
 Appelsap
 Gebakken uitjes
 (hete) ketchup
Mosterdmayonaise
 4 el mayonaise
 1,50 el grove mosterd
 ½ el gele mosterd
 2 tl honing
 1,50 tl appelciderazijn
 Zout
 Verse peper

1

kook de zuurkool volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg een scheutje appelsap toe.

2

Verwarm de over voor en bak vervolgens de pistolletjes volgens aanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat ze niet te hard afgebakken worden!

3

Kook in de tussentijd ook de rookworst volgens aanwijzing op de verpakking

4

Voor de mosterdsaus, roer alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Pas eventueel naar smaak de hoeveelheid grove mosterd aan.

5

Snij het broodje vanaf de bovenkant in en doe de zuurkool in het broodje. Leg vervolgens de worst erop. Hierna mag de mosterdsaus eroverheen en vervolgens de ketchup of voor de liefhebber van wat pittigers, hete ketchup of sriracha saus. Als laatste wat gebakken uitjes eroverheen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Ingredients

 4 Pistolletjes (harde broodjes)
 1 Rookworst XL
 Zuurkool
 Appelsap
 Gebakken uitjes
 (hete) ketchup
Mosterdmayonaise
 4 el mayonaise
 1,50 el grove mosterd
 ½ el gele mosterd
 2 tl honing
 1,50 tl appelciderazijn
 Zout
 Verse peper

Directions

1

kook de zuurkool volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg een scheutje appelsap toe.

2

Verwarm de over voor en bak vervolgens de pistolletjes volgens aanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat ze niet te hard afgebakken worden!

3

Kook in de tussentijd ook de rookworst volgens aanwijzing op de verpakking

4

Voor de mosterdsaus, roer alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Pas eventueel naar smaak de hoeveelheid grove mosterd aan.

5

Snij het broodje vanaf de bovenkant in en doe de zuurkool in het broodje. Leg vervolgens de worst erop. Hierna mag de mosterdsaus eroverheen en vervolgens de ketchup of voor de liefhebber van wat pittigers, hete ketchup of sriracha saus. Als laatste wat gebakken uitjes eroverheen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Winterse Hotdog
(Visited 213 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.