Lievelingssoep van onze zoon Jamie! Hij is net 5 geworden en maakt al lange tijd vaak zelf deze soep. Zie het filmpje dat we samen hebben gemaakt op Instagram: filmpje verse romige tomatensoep

Als je ons op Instagram volgt zie je vaker filmpjes van Jamie voorbij komen, want hij wilt super vaak helpen koken. Zo leuk!

Met het snijden en mixen helpen we natuurlijk nog even, maar verder kent hij alle stappen uit z’n hoofd. We zijn trots op onze kleine kok en zullen daarom zijn favoriete soep ook hier delen.

Lievelingssoep van onze zoon Jamie! Hij is net 5 geworden en maakt al lange tijd vaak zelf deze soep. 

Met het snijden en mixen helpen we natuurlijk nog even, maar verder kent hij alle stappen uit z'n hoofd. We zijn trots op onze kleine kok en zullen daarom zijn favoriete soep ook hier delen. 

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 Olijfolie
 2 uien
 2 teentje knoflook
 1 el tomatenpuree
 1 tl tijm
 5 - 6 Tomaten
 1 blik gepelde tomaten
 2 groentebouillonblokjes
 100 ml kookroom
 verse basilicum
 Peper en zout

1

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook alvast de tomaten in blokjes.

2

Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de tijm en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

4

Doe nu de tomatenblokjes en het blik gepelde tomaten erbij en snipper de bouillonblokjes eroverheen.

5

Voeg vervolgens 2 blikken water in de pan.

6

Laat de soep 15 minuten koken.

7

Schenk de room erbij en voeg een paar blaadjes basilicum toe.

8

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

Ingrediënten

 Olijfolie
 2 uien
 2 teentje knoflook
 1 el tomatenpuree
 1 tl tijm
 5 - 6 Tomaten
 1 blik gepelde tomaten
 2 groentebouillonblokjes
 100 ml kookroom
 verse basilicum
 Peper en zout

Aanwijzingen

1

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook alvast de tomaten in blokjes.

2

Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de tijm en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

4

Doe nu de tomatenblokjes en het blik gepelde tomaten erbij en snipper de bouillonblokjes eroverheen.

5

Voeg vervolgens 2 blikken water in de pan.

6

Laat de soep 15 minuten koken.

7

Schenk de room erbij en voeg een paar blaadjes basilicum toe.

8

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

Verse romige tomatensoep
(Visited 329 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.