Lievelingssoep van onze zoon Jamie! Hij is net 5 geworden en maakt al lange tijd vaak zelf deze soep. Zie het filmpje dat we samen hebben gemaakt op Instagram: filmpje verse romige tomatensoep

Als je ons op Instagram volgt zie je vaker filmpjes van Jamie voorbij komen, want hij wilt super vaak helpen koken. Zo leuk!

Met het snijden en mixen helpen we natuurlijk nog even, maar verder kent hij alle stappen uit z’n hoofd. We zijn trots op onze kleine kok en zullen daarom zijn favoriete soep ook hier delen.

Lievelingssoep van onze zoon Jamie! Hij is net 5 geworden en maakt al lange tijd vaak zelf deze soep. 

Met het snijden en mixen helpen we natuurlijk nog even, maar verder kent hij alle stappen uit z'n hoofd. We zijn trots op onze kleine kok en zullen daarom zijn favoriete soep ook hier delen. 

Porties4 Servings
Voorbereiding5 minsKooktijd15 minsTotale tijd20 mins

 Olijfolie
 2 uien
 2 teentje knoflook
 1 el tomatenpuree
 1 tl tijm
 5 - 6 Tomaten
 1 blik gepelde tomaten
 2 groentebouillonblokjes
 100 ml kookroom
 verse basilicum
 Peper en zout

1

Was de groenten en kruiden voor gebruik.

2

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

3

Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

4

Voeg de tijm en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

5

Doe nu de tomatenblokjes en het blik gepelde tomaten erbij en snipper de bouillonblokjes eroverheen.

6

Voeg vervolgens 2 blikken water in de pan.

7

Laat de soep 15 minuten koken.

8

Schenk de room erbij en voeg een paar blaadjes basilicum toe.

9

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

Ingredients

 Olijfolie
 2 uien
 2 teentje knoflook
 1 el tomatenpuree
 1 tl tijm
 5 - 6 Tomaten
 1 blik gepelde tomaten
 2 groentebouillonblokjes
 100 ml kookroom
 verse basilicum
 Peper en zout

Directions

1

Was de groenten en kruiden voor gebruik.

2

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

3

Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.

4

Voeg de tijm en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

5

Doe nu de tomatenblokjes en het blik gepelde tomaten erbij en snipper de bouillonblokjes eroverheen.

6

Voeg vervolgens 2 blikken water in de pan.

7

Laat de soep 15 minuten koken.

8

Schenk de room erbij en voeg een paar blaadjes basilicum toe.

9

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

Verse romige tomatensoep
(Visited 63 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.