Bladerdeegtaartjes van tomaat en geitenkaas

img_0684Deze bladerdeeghapjes maakte ik altijd toen ik een jaar of 18 was als ik vrienden op bezoek kreeg. Ik woonde in Rotterdam en studeerde in die tijd nog. Ik kwam laatst dit recept weer tegen in mijn eigen kookboekje en dacht toen weer aan de combinatie van de smaken die ik super lekker vind.

Nu ik mijn Airfryer in de keuken heb staan moest ik uiteraard deze hapjes in de Airfryer maken. Dit ging heel erg gemakkelijk. Maar het kan natuurlijk ook in de oven gemaakt worden… vroeger had ik natuurlijk ook geen Airfryer. Jammer eigenlijk, het is een ideaal apparaat voor studenten!

Je kan dit hapje maken voor de lunch (wat ik nu deed) maar het is ook perfect als voorgerecht bij een gezellig etentje! En nu Kerstmis eraan komt zou je het ook in je Kerstmenu kunnen verwerken. Heel goed idee van mij he! ;-)

Bladerdeegtaartjes van tomaat en geitenkaas

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

 • 4 bladerdeegplakjes
 • Cherrytomaatjes
 • 1 eetlepel biologische honing of suiker
 • 1 teentje knoflook
 • 75 gram geitenkaas
 • 1 el basilicum
 • Olijfolie

Bereidingswijze

 1. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Mocht je de oven gebruiken verwarm deze dan voor op 250 graden.
 2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 3. Vet 4 kleine taartbakjes in en bekleed ze met het bladerdeeg.
 4. Snijd de Cherrytomaatjes in vieren en verdeel ze over het deeg.
 5. Roer in een klein bakje een scheutje olijfolie met de honing of suiker en knijp hierboven een teentje knoflook.
 6. Bestrijk de tomaten met de knoflookolie.
 7. Verdeel de geitenkaas en basilicum over de taartjes.
 8. Bak de taartjes 15 minuten af tot het deeg gaar en bruin is. Bestrooi met zout en peper en basilicumblaadjes.
(Visited 55 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.