Ohhhh dit is zo’n heerlijk hapje! Gamba’s en rivierkreeftjes met veel knoflook en rode peper zoals in Spanje gegeten wordt. Dit maken wij regelmatig met Kerst, maar in de zomer kan dit natuurlijk ook gegeten worden. Het liefst in Spanje op een terrasje, maar thuis maken kan dus ook. Het hoort opgediend te worden in een ovenschaaltje, die nog zo heet is dat de olie nog naborrelt.

Lekker met stokbrood erbij, die je in de olie kunt dippen. GENIETEN!

Ohhhh dit is zo'n heerlijk hapje! Gamba's en rivierkreeftjes met veel knoflook en rode peper zoals in Spanje gegeten wordt. Dit maken wij regelmatig met Kerst, maar in de zomer kan dit natuurlijk ook gegeten worden. Het liefst in Spanje op een terrasje, maar thuis maken kan dus ook. Het hoort opgediend te worden in een ovenschaaltje, die nog zo heet is dat de olie nog naborrelt. Lekker met stokbrood erbij, die je in de olie kunt dippen. 

Met Kerstmis kan je ieder z'n eigen bakje geven, zodat het een voorgerecht is. Je kan dit maken uit de oven of vanaf de BBQ.  

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 Olijfolie
 3 teentjes knoflook, 10 plakjes dun gesneden
 1 Spaanse rode peper
 1 bosje verse peterselie
 1 Bakje Rivierkreeftjes
 200 g Gamba's (gepeld, medium)
 Stokbrood

1

Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en het rode pepertje in smalle ringen.
Doe ook de steeltjes van de peterselie fijn snijden. De rest van de peterselie gebruiken we later.

2

Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Zoveel dat de gamba's en rivierkreeftjes straks helemaal onder de olie liggen.

3

Was de gamba's en rivierkreeftjes in een vergiet onder stromend water. En verwarm de oven / barbecue voor op 220 graden.

4

Voeg nu eerst de knoflook, pepertjes en steeltjes van de peterselie in de olijfolie en zet het vuur heet.

5

Als de olie heet is en de knoflook bruin wordt leg je de gamba's en rivierkreeftjes erin, ze moeten dus helemaal onder de olie liggen.

6

Als de gamba's na een paar minuten een beetje roze/wit worden kan je de gamba's en rivierkreeftjes uit de olie scheppen en in een ovenschaaltje(s) leggen.

7

Voeg ook de olie uit de koekenpan toe, totdat de gamba's en rivierkreeftjes net niet helemaal onder de olie liggen.

8

Hak de rest van de peterselie fijn en voeg deze toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

9

Zet de ovenschaaltje(s) een paar minuten onder de hete grill totdat de olie gaat borrelen.

Ingrediënten

 Olijfolie
 3 teentjes knoflook, 10 plakjes dun gesneden
 1 Spaanse rode peper
 1 bosje verse peterselie
 1 Bakje Rivierkreeftjes
 200 g Gamba's (gepeld, medium)
 Stokbrood

Aanwijzingen

1

Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en het rode pepertje in smalle ringen.
Doe ook de steeltjes van de peterselie fijn snijden. De rest van de peterselie gebruiken we later.

2

Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Zoveel dat de gamba's en rivierkreeftjes straks helemaal onder de olie liggen.

3

Was de gamba's en rivierkreeftjes in een vergiet onder stromend water. En verwarm de oven / barbecue voor op 220 graden.

4

Voeg nu eerst de knoflook, pepertjes en steeltjes van de peterselie in de olijfolie en zet het vuur heet.

5

Als de olie heet is en de knoflook bruin wordt leg je de gamba's en rivierkreeftjes erin, ze moeten dus helemaal onder de olie liggen.

6

Als de gamba's na een paar minuten een beetje roze/wit worden kan je de gamba's en rivierkreeftjes uit de olie scheppen en in een ovenschaaltje(s) leggen.

7

Voeg ook de olie uit de koekenpan toe, totdat de gamba's en rivierkreeftjes net niet helemaal onder de olie liggen.

8

Hak de rest van de peterselie fijn en voeg deze toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

9

Zet de ovenschaaltje(s) een paar minuten onder de hete grill totdat de olie gaat borrelen.

Gamba’s en rivierkreeftjes Pil Pil
(Visited 1.745 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.