FullSizeRender-2Vandaag is het halverwege de maand juni en ik zit thuis, binnen, met een dik vest aan en de lampen aan… dan kan je wel raden wat voor weer het momenteel buiten is… in 1 woord: verschrikkelijk! Aangezien er na regen altijd zonneschijn komt, typ ik vol goede moed deze zomerse pasta salade. Die heerlijk koud gegeten kan worden, buiten, tijdens een warme zomeravond met een glas rosé erbij. Of als bijgerecht bij een BBQ kan natuurlijk ook.

Deze foto is dan ook van vorig jaar zomer van een prachtige zomerse dag. Ik ben optimisch dus ik ga er vanuit dat het na vandaag toch echt snel zomer gaat worden in ons land en daarom deel ik dit recept met jullie. Gelukkig heb ik gisteravond een vakantie naar Italië geboekt. Dus mocht het weer zo blijven, geen probleem, ik ga eind deze zomer lekker naar Italië op vakantie *doet een dansje*.

Deze koude pasta salade komt trouwens eigen kookboekje (waar ik al vaker over heb geschreven). Jaren geleden heb ik dit recept erin opgeschreven nadat ik dit samen met een vriendinnetje had gemaakt. De smaak combinatie blijf ik heerlijk vinden. Maar waarom ik dit nu typ is omdat ik bij de bereidingswijze alleen heb geschreven: alles mengen. Zo makkelijk is dus dit gerecht! :)

Koude pasta salade

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram vlinderpasta, gekookt
  • 150 gram verse spinazie, geplukt
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 150 gram geitenkaas (of mozzarella)
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Kook de vlinderpasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen.

2. Was de verse spinazie en pluk eventueel de lange steeltjes eraf.

3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes

4. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan

5. Meng in een schaaltje 2 eetlepels olijfolie met een teentje geperste knoflook, zout en peper.

6. Brokkel de geitenkaas in stukjes.

7. Meng alles in een grote saladebak.

 

 

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.