Nu de feestdagen voorbij zijn, vind ik nog leuk om even een makkelijk Kerstdessert met jullie te delen. Dit makkelijke dessert hoeft natuurlijk niet alleen met Kerstmis gegeten te worden. Ik vind deze Etos Mess met roodfruit het hele jaar door heerlijk. Maar nu had ik ze er leuk laten uitzien met Rudolph prikkertjes (van de Hema). De meringue heb ik ook bij de Hema gekocht, zo lekker deze grote brokken! Ik had gekozen voor de citroensmaak, maar bosvruchten zag ik ook liggen. Je kan meringue kan je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken. Maar met Kerstmis maak ik meestal meerdere gerechten, waardoor ik het wel een beetje simpel wil houden.
Deze Etos Mess van crispy meringue, romige slagroom en compote van roodfruit is dus super lekker en makkelijk! Je kunt dit dessert natuurlijk ook met andere fruitsoorten maken. Gewoon wat fruit (eventueel uit de vriezer) met een grote eetlepel geleisuiker zachtjes laten koken. De vruchten gaan dan stuk en wat overblijft is een heerlijke vruchtensaus.
Ik zou dit dessert niet van te voren klaar maken want dan wordt de meringue zacht, maar je kan alles wel van te voren apart van elkaar klaar zetten. En dan hoef je alleen nog maar de glaasjes op te bouwen.

Deze Etos Mess van crispy meringue, romige slagroom en compote van roodfruit is dus super lekker en makkelijk!
Begin met de compote. Breng het roodfruit en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit het fruit). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur. Roer af en toe. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak de meringues of brokkel de kant-en-klare schuimpjes in kleine stukjes.
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel suiker toe. Ik vind het zelf lekker als de room niet te zoet is, omdat de meringues al vrij zoet zijn.
Neem een mooi dessertglas en begin met een lepel slagroom. Verdeel daarover een lepel roodfruit compote en strooi een paar stukjes meringue hierover.
Herhaal deze stap nog een keer en eindig met een paar stukjes meringue en eventueel een leuk prikkertje.
Serveer deze desserts meteen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met de compote. Breng het roodfruit en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit het fruit). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur. Roer af en toe. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak de meringues of brokkel de kant-en-klare schuimpjes in kleine stukjes.
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel suiker toe. Ik vind het zelf lekker als de room niet te zoet is, omdat de meringues al vrij zoet zijn.
Neem een mooi dessertglas en begin met een lepel slagroom. Verdeel daarover een lepel roodfruit compote en strooi een paar stukjes meringue hierover.
Herhaal deze stap nog een keer en eindig met een paar stukjes meringue en eventueel een leuk prikkertje.
Serveer deze desserts meteen.