muffins

Regelmatig maak ik muffins, ik vind ze heerlijk als tussendoortje maar ze zijn ook geschikt om de dag mee te beginnen want met dit recept maak je healthy suikervrije muffins!

Ik maak ze eigenlijk elke keer anders, waardoor ik elke keer niet precies wist hoe ik mijn muffins recept op mijn blog moest zetten. Maar ik denk dat ik nu eindelijk weet hoe ze het lekkerst zijn. Maar wie weet maak ik ze de volgende keer weer anders… Je kan namelijk in dit recept de banaan weglaten. Heb je geen amandelmeel in huis, voeg dan extra havermout toe. Cacaonibs zijn lekker als je zin hebt in chocolade maar kan je ook weglaten. Blauwe bessen kan je vervangen door frambozen. De agavesiroop is alleen om het iets zoeter te maken, maar ook dat kan je weglaten. Kokosrasp of gehakte nootjes zijn er ook lekker door. En omdat mijn kokosolie op is maak ik ze dit keer met olijfolie, maar voeg het vooral (vloeibaar) toe mocht je dat in huis hebben.

Ja, muffins bakken is eigenlijk super easy. Je doet gewoon wat je in huis hebt in een kom én mengen maar. Hieronder toch maar even het recept om het iets duidelijker te maken ;-)

Haver-amandelmuffins met blauwe bessen

5 minuten – 35 minuten in de oven – 10 stuks

Ingrediënten

  • 1 banaan (geprakt)
  • 2 eieren
  • 100 ml (amandel)melk
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
  • Snufje zout
  • Scheutje olijfolie
  • Cacaonibs (optioneel)

Materialen

  • Muffinvorm
  • Cupcake papiertjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bekleed de muffinvorm met de cupcake papiertjes.
  3. Meng in een kom de amandelmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
  4. Meng in een andere kom de eieren, banaan, amandelmelk, olijfolie en agavesiroop door elkaar.
  5. Voeg de natte ingrediënten bij het meel en roer door elkaar met een garde tot een beslag. Roer vervolgens de blauwe bessen door het beslag en voeg eventueel op het laatst cacaonibs toe.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. En bestrooi de bovenkant met nog een beetje cacaonibs.
  7. Bak de haver-amandelmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. De muffins zijn gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.
(Visited 61 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.