Geroosterde havermout ontbijt

IMG_4574Vanmorgen werd ik wakker en had ik opeens weer zoveel zin in een ontbijtje met geroosterde havermout. Een tijdje geleden had ik dit namelijk eens gemaakt en het was een succes! Helaas had ik er vanmorgen geen tijd voor, maar gelukkig vond ik zojuist wel een momentje om het recept voor jullie uit te werken.

Het idee van gebakken havermout deed ik op in het kookboek van Jamie Oliver: ‘Jamies Super Food voor elke dag’. Jamie kiest voor gewone yoghurt, maar ik eet liever Griekse yoghurt of biologische kokosyoghurt. Het bakken met de venkelzaad en kokosrasp maakt de havermout echt heerlijk. Ik doe elke dag al blauwe bessen in m’n Griekse yoghurt met granola, maar door de blauwe bessen even te koken heb je een mooie warme bessensaus op de koude yoghurt. De mango, banaan en limoen erbij maken dit ontbijt tot een heerlijk lente feestje! 

Geroosterde havermout met mango, blauwe bessen en Griekse yoghurt

15 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 40 gram havermoutvlokken
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el kokosrasp
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Handje blauwe bessen
  • 1/2 mango
  • 1/2 banaan
  • 1/2 limoen

Bereidingswijze

1. Verwarm een koekenpan op het vuur. Rooster hierin de havermout met samen met de venkelzaad en kokosrasp. Hussel het regelmatig door elkaar en rooster het totdat de havermout goudbruid is en heerlijk ruikt.

2. Schep de Griekse yoghurt in een kom en doe de geroosterde havermout erbij.

3. Zet de pan terug op het vuur. Doe nu de blauwe bessen met een flinke scheut water in de pan. Laat de bessen een paar minuten koken totdat ze openbarsten. Zet het vuur laag en na een paar minuten heb je een mooie blauwe bessensaus.

4. Snijd ondertussen je mango in tweeën. De helft die je niet gebruikt, kun je in een luchtdicht bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

5. Snijd een halve banaan in plakjes en besprenkel de sap van een halve limoen over de banaan en mango.

6. Pak je kommetje havermout erbij en leg hier de gesneden mango en banaan bij. Als de blauwe bessen klaar zijn, doe je ook deze in je kom. Besprenkel eventueel nog met een beetje honing.

(Visited 63 times, 1 visits today)

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.