Ik schreef al eerder dat ik vaker de dag probeer te starten met groente te eten tijdens het ontbijt. En hoe leuk dat het ontbijt dan roze wordt door de bietjes! Deze roze havermout heb ik al vaker gemaakt en is echt een favoriet geworden. Zo mooi die roze kleur!
Ik schreef al eerder dat ik vaker de dag probeer te starten met groente te eten tijdens het ontbijt. En hoe leuk dat het ontbijt dan roze wordt door de bietjes! Deze roze havermout heb ik al vaker gemaakt en is echt een favoriet geworden. Ik kwam op dit idee omdat we in Delft bij een leuk koffiezaakje (Kek) een heerlijke bieten Latte Macchiato dronken. Ik heb daar de ingrediënten gevraagd aan de bediening en bedacht dat hier ook een ontbijtje mee te maken valt. Zo mooi die roze kleur!
Havermout vind ik altijd makkelijk te maken 's ochtends en vult goed voor de hele ochtend. Ik maak het altijd snel tijdens de schoolrun met de kindjes, dus het is echt niet moeilijk. Door de vanillesuiker en kaneel proef je de bietjes niet. Zo start ik dag gezond mét bietjes. Leuk om daarna op werk te vertellen!
Deze heerlijke bieten Latte Macchiato dronken we bij Kek in Delft
Prak een halve banaan met een vork en haal voorzichtig twee bietjes uit de verpakking en snijd deze in kleine stukjes. Je kan de bietjes en banaan uiteraard ook eerst fijnmaken in een keukenmachine.
Doe de amandelmelk samen met de banaan en bietjes in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.
Voeg gelijk 3 flinke eetlepels havermout en 1 zakje vanillesuiker bij de amandelmelk.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt en de havermout mooi roze is! Blijf regelmatig roeren tot de bietjes zacht zijn.
Doe de havermout in een mooie kom en garneer met toppings naar keuze. Stukjes banaan, granola of besjes.
Persoonlijk vind ik het heerlijk om op het einde 1 eetlepel Griekse Yoghurt erop te doen met lekker veel kaneel.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Prak een halve banaan met een vork en haal voorzichtig twee bietjes uit de verpakking en snijd deze in kleine stukjes. Je kan de bietjes en banaan uiteraard ook eerst fijnmaken in een keukenmachine.
Doe de amandelmelk samen met de banaan en bietjes in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.
Voeg gelijk 3 flinke eetlepels havermout en 1 zakje vanillesuiker bij de amandelmelk.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt en de havermout mooi roze is! Blijf regelmatig roeren tot de bietjes zacht zijn.
Doe de havermout in een mooie kom en garneer met toppings naar keuze. Stukjes banaan, granola of besjes.
Persoonlijk vind ik het heerlijk om op het einde 1 eetlepel Griekse Yoghurt erop te doen met lekker veel kaneel.
Eet smakelijk!
De combinatie klinkt heel lekker! Is 60 ml melk op 3 el havermout niet erg weinig?
Je mag altijd meer doen, wat voor jou een goede hoeveelheid is. Maar het is zeker lekker! Ben benieuwd wat je er van vind, laat je het weten?