img_0318Ik heb deze soep een paar jaar geleden gegeten op de verjaardag van mijn schoonzusje en het duurde daarna even voordat ik dit recept in mijn handen had, maar nu ik na jaren eindelijk het recept heb moet het ook gelijk op mijn site (dankjewel André!). Ik vind de smaak van het lamsvlees zo ontzettend lekker in deze tomatensoep! En door de Ras El Hanout kruiden is het een heerlijke Marokkaanse soep. De lamsbout koop ik bij een Turkse supermarkt en natuurlijk koop ik daar ook gelijk heerlijk vers Turksbrood (met lekkere smeerseltjes erbij).

Deze Marokkaanse tomatensoep met lamsvlees is een heerlijke soep die je als maaltijdsoep kan eten of kan serveren op een feestje. Echt een aanrader!!!

Marokkaanse tomatensoep met lamsvlees

15 minuten – 4 uur sudderen – 6-8 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsbout
  • 3 uien
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels Ras El Hanout kruiden
  • Peper en zout
  • 2,5 liter kokend water
  • 5 bouillontabletten (smaak naar keuze)
  • 1 verse rode peper
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 100 gram vermicelli
  • Verse bieslook
  • Kookroom (optioneel)
  • Turksbrood (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd de lamsvlees van het bot en snijdt het vlees in kleine blokjes. Doe dit in een kom met 4 eetlepels Ras El Hanout kruiden. Masseer de kruiden in het vlees.
  2. Snipper de uien.
  3. Zet een grote soeppan op het vuur en doe hier een paar scheuten olijfolie in.
  4. Bak het lamsvlees op hoog vuur en schroei het dicht.
  5. Voeg het ui toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer een paar minuten de uien goed door het vlees heen.
  6. Zet het vuur zachter en voeg 2,5 liter kokend water toe in de soeppan.
  7. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en laat dit oplossen.
  8. Snijd een rood pepertje fijn en voeg dit ook toe aan de soep.
  9. Controleer of het vuur laag staat en laat de soep minimaal 4 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan totdat het vlees heel gaar is.
  10. Voeg op het einde de tomatenpuree, tomatenblokjes en vermicelli toe. Roer alles goed door en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
  11. Hak de bieslook fijn en voeg dit ook toe aan de soep.
  12. Serveer de soep in een soepkom met eventueel een scheutje room en Turksbrood erbij.

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.