Een van mijn favoriete ontbijtje is een mug cake van havermout en banaan met Griekse yoghurt! Het lekkere hieraan is dat je iets warms en kouds tegelijkertijd eet. Dit smaakt echt zo lekker… en wie lust er nou geen cake? Zelfs mijn vriend vindt het heerlijk terwijl hij helemaal niet van de havermout is.
Misschien denk dat dat een mug cake een heel ingewikkeld receptje is voor in de vroege ochtend maar het is echt super easy. Het is slechts een paar ingrediënten mengen in een kom of mok (vandaar de naam ‘mug’ cake), even in de magnetron en 2 minuten later heb je een cakeje! Een gezonde ontbijt cake wel te verstaan.
Mug cake met banaan en havermout
5 minuten – 1 persoon
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 1 banaan
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 tl kaneel (of agavesiroop)
- 1 handje rozijnen (of gojibessen, cacao nibs, noten, wat jij lekker vindt!)
- Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Prak de banaan in een mok of kom.
2. Voeg 1 ei, 3 el havermout en eventueel 1 tl kaneel of agavesiroop toe (ik heb hier gekozen om er niks doorheen te doen).
3. Roer met een vork in de mok alles tot een glad beslag. Roer tot slot een handje rozijnen er doorheen (of door jou gekozen ingrediënten).
4. Zet de mok vervolgens 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). En klaar is je mug cake!
Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar.
5. Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker om er wat Griekse yoghurt bij te eten, waar ik nog wat gojibessen over strooi met een klein beetje agavesiroop. Maar kies zelf je favoriete topping want met kaneel, rozijnen, noten of kokosrasp is het ook heerlijk.
Wat een leuk recept, en inderdaad heerlijk! Bedankt hoor, je plaatst hele interessante recepten. Succes met je blog!
My kind of food….. makkelijk, snel klaar en lekker!
Hoi Marina, dankjewel! Heb je de mug cake met chocolade ook al geprobeerd?
Hmmm heb het net gemaakt…heeerlijk zeg! En supermakkelijk :)
Leuk Maaike! :)