Suikervrije pindakaastaart met chocolade

Jippie… Eindelijk is mijn eigen foodblog online!!

Leuk dat je een kijkje neemt op Culime.nl (dit staat voor culinair & me).

Aangezien dit mijn eerste blog is wil ik een feestelijk recept met jullie delen. Alleen met welk recept begin ik? Ik wil nog zóveel lekkere recepten met jullie delen! Maar het is uiteraard een taart geworden omdat bij een feestje een taart niet mag ontbreken!

Het is wel een hele gezonde taart geworden, deze pindakaastaart is namelijk suikervrij! De laatste maanden ben ik nogal van het suikervrij eten, maar hier vertel ik jullie later meer over… Ik heb gekozen voor een hele makkelijke, snelle, no-bake taart die ook nog eens heel lekker is. En een waarvan je mag blijven snoepen omdat hij zo gezond is.

Ik heb gekozen voor pindakaas omdat ik daar elke dag wel van wil eten. Ik gooi ervan een schep door mijn havermout, smeer het op mijn gezonde-suikervrije-speltbrood of eet het ‘s avonds met stukjes appel op de bank. Verder zit er in de taart bananen, noten en uiteraard chocolade!

Veel kookplezier! ♡

Pindakaastaart

15 minuten – 6 uur in de koelkast – 12 personen

Ingrediënten

voor de bodem

  • 150 gram walnoten
  • 150 gram cashewnoten
  • 2 el biologische honing
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout

voor de vulling

  • 220 gram pindakaas
  • 3 rijpe bananen
  • 3 el amandelmelk
  • 1/4 tl zout

voor de topping

  • 45 gram pure chocolade 85%

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm (∅ 23 centimeter) in.

2. Doe volgens de walnoten, cashewnoten, honing, kaneel en zout in een keukenmachine en mix de ingrediënten tot een deegbal. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kun je ook een staafmixer of blender gebruiken.

3. Haal het deeg uit de keukenmachine en verspreid het deeg goed verdeeld over de bakvorm.

4. Zet de bakvorm even in de koelkast.

5. Maak de keukenmachine schoon zodat we hier de vulling in kunnen maken.

6. Doe de pindakaas, bananen, zout en amandelmelk in de keukenmachine en meng het tot een mooi egaal mengsel.

7. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem heen.

8. Snijd vervolgens de pure chocolade in kleine stukjes en strooi het over de taart.

9. Zet de pindakaastaart 6 uur in de koelkast. 1 uur in de vriezer kan ook.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.