Review: De Goese Kade

Met 6 vriendinnen uiteten gaan is altijd een goed idee! We hebben elkaar bijna 4 jaar geleden op de zwangerschapsyoga in Goes leren kennen en hebben sindsdien dagelijks contact via onze whatsapp groep (en bespreken hierin dus álles). Daarnaast proberen we ook vaak gezellig af te spreken en dan wordt het meestal een heerlijk etentje, want we vinden het ook wel eens fijn om even geen moeder te zijn. Vorig jaar hadden we met een Social Deal actie heerlijk bij De Goede Kade gegeten en nu kwamen mijn vriendinnen met het idee om dit weer te doen bij hetzelfde restaurant! Voor mij natuurlijk extra leuk want nu kan ik hier gelijk een blog over schrijven :-)

Vorig jaar had ik rond deze periode mijn samenwerking met Social Deal nog niet, dus ik schrijf over dit heerlijke restaurant maar al te graag mijn review want het was de vorige keer uitstekend bevallen. Natuurlijk wel eerst aan de meiden gevraagd of ze eten met een foodblogger wel een goed idee vinden, want ik moet natuurlijk wel eerst overal een foto van maken. Maar dat is helemaal goed gekomen, ook dankzij mijn nieuwe camera (happy met mijn nieuwe Canon!)

De Goese Kade in het centrum van Goes aan de haven

De Goese Kade is een visrestaurant midden in het centrum van Goes aan een gezellige haventje. Chefkok Bart kookt elke avond met specialiteiten van het seizoen en dan voornamelijk met de heerlijke vis, schaal-schelpdieren die de Zeeuwse wateren te bieden hebben. Natuurlijk zijn vleesliefhebbers en de vegetariër hier ook op het juiste adres. Je bent hier de gehele dag welkom vanaf 12:00 uur, dus ook voor een lunch of kopje koffie op het terras.

Wat hebben we gegeten bij De Goese Kade:

We hebben via Social Deal een 3-gangendiner. Dit kost €19,00 p.p. Je krijgt dus 49% korting op het menu.

Gastvrouw Marit vertelt tijdens het uitdelen van de menukaarten dat we eventueel ons 3-gangenmenu met visgerechten kunnen wijzigen. Tegen meerprijs kunnen we ook vlees krijg of het menu uitbreiden naar 4-gangen of 5 of 6… maar wij kozen er voor om het menu te houden zoals het is en daarbij lekkere frietjes te bestellen.

Ook schenken ze hier bij de gerechten een heerlijk wijnarrangement. Zelf was ik ziek (griepje) dus ik vond wijn geen goed idee, ook omdat ik nog naar huis moest rijden met de auto, maar als je verder leest zie je dat ik opeens toch aan de wijn zit ;-).

Amuse

De avond begon gelijk goed, we kregen vooraf 2 heerlijke hapjes waarvan ik de mosseltjes met venkel erg lekker vond! Daarna kregen we als amuse deze leuke eitjes met daarin aardappel salade met gerookte paling, bearnaise saus en truffel kaviaar. Wow wat heerlijk! Zelfs met mijn verkoudheid kon ik alle smaken goed proeven. Dit wil ik vaker eten! En het zag nog leuk uit ook. We krijgen ook nog een broodje geserveerd en omdat ik zelf in de horeca heb gewerkt waardeer ik het altijd extra dat ze netjes aan tafel komen met een grote broodmand en je zelf je broodje kan kiezen!

Voorgerecht

Zalmfilet in gin gepekeld met een venkel mayonaise, broodkruimels van citroen en een gel van komkommer. Dit voorgerecht is fantastisch! Liefst zou ik dit als hoofdgerecht weer bestellen.

Voordat het voorgerecht geserveerd werd hadden we natuurlijk al heel veel bijgekletst met z’n allen en ook al veel lekkers gegeten. Alleen misten we de vraag of we nog iets te drinken wilden. Dit minpuntje moest ik zeker noteren van mijn vriendinnen, we kregen namelijk een beetje dorst van al het kletsen! Maar uiteindelijk kregen we onze drankjes direct na het serveren van het voorgerecht. Gelijk maar een paar flessen water op tafel laten zetten. Leuk dat ze hun eigen flessen bronwater hebben!

Hoofdgerecht

Skrei filet met een crème van doperwten, gebakken schorseneren en kroepoek van boerenkool. Ik had nog nooit van Skrei filet gehoord, maar Chefkok Bart neemt elke keer uitgebreid de tijd om hier meer over te vertellen. Tussendoor probeer ik steeds elk gerecht direct uit te typen voor mijn blog, want dat is het enige nadeel voor een Foodblogger als ze elke dag zelf en menu samenstellen: er geen menukaart is die ik na afloop kan meenemen… dus ik heb steeds netjes alle ingrediënten genoteerd en gevraagd.

Ik begon het diner met dat ik geen wijn wilde drinken, want ik voelde me niet fit. Maar kwam halverwege de avond erachter dat je van vriendinnen én lekker eten opeens veel beter gaat voelen! Dus bij het hoofdgerecht toch maar mee gedaan met de wijn… Dit was een gekoelde rode Pinot Noir en ik vond het heerlijk! Mijn vriendin naast mij (Natasja) had een wijnarrangement en we hadden het er over dat we dit toch vaker moeten doen. Heerlijk uiteten met daarbij bijpassende wijnen, dat maakt een avondje uit helemaal compleet (proost!).

Nagerecht

Het dessert werd netjes op tijd gereserveerd. Geporceerde ananas, met een mouse van verveine en gember saus. Heerlijk fris deze samen bij elkaar. Past mooi bij het gehele menu.

Na het dessert kozen we allemaal voor een kopje thee. We wisten natuurlijk nog van vorig jaar hoe leuk dit hier wordt geserveerd. Zelf kreeg ik een citroen, gember thee tegen mijn griep. Maar je krijgt hier van te voren een thee-kaart waar je alvast kan ruiken aan de theesmaken, echt heel leuk! Ze serveren het daarna in een leuk theepotje met voor de groene en zwarte thee verschillende zandlopertjes. En natuurlijk wilden we er huisgemaakte friandises bij. Ik snap dat ze het moeten vragen, maar bij een groep vrouwen mag dit altijd wel op tafel. Echt een feestje! Yummie!

Tot slot

We hebben hier alle 7 weer heerlijk gegeten! De avond was super, dit kwam mede door de super leuke gesprekken met mijn vriendinnen (we hebben een hoop gelachen) maar natuurlijk ook door het heerlijke eten & sfeer in het restaurant. We bleven nog lang zitten en bestelden na afloop nog maar een drankje want we waren nog niet uitgepraat. Voor deze actieprijs van €19,- per persoon zou ik aanraden om ook snel met vriendinnen hier te gaan eten want ik vond het fantastisch!

Leuk!

  • Prachtige locatie aan een haventje
  • Vriendelijk personeel
  • Bij het online boeken van een tafeltje zijn ze ook heel klantvriendelijk als een datum / tijd niet mogelijk is
  • Chefkok komt ook vaak aan tafel de gerechten uitleggen
  • Terras in de zomer
  • Mooi interieur
  • Heerlijke visgerechten met bijpassende wijnen
  • Je kan het menu voor leuke prijzen uitbreiden

Minder leuk, maar niet erg…

  • Ze mogen iets vaker langs tafel komen voor een drankje
  • Het was redelijk rustig in het restaurant op een zaterdagavond

Restaurant De Goese Kade
Bierkade 3A Goes
T: 0113-219974
www.degoesekade.nl

Ben je enthousiast geworden? Kijk op www.socialdeal.nl en koop een voucher met 49% korting voor een 3-gangendiner bij De Goese Kade

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.