Review: Restaurant Molen de Jonge Johannes

DSC_6758 DSC_6774Ik ben al honderd keer langs de Jonge Johannes gereden waar het er altijd heel gezellig uit ziet met springende kinderen, een molen en een groot terras. Ik ben hier alleen nog nooit geweest omdat ik hier meestal alleen langs rijdt als het zomer is. Het strand is hier dichtbij, dus meestal kiezen we er dan toch voor om door te rijden naar de zee, maar we zeggen wel iedere keer tegen elkaar: dit ziet er erg leuk uit voor de kindjes!

Nu kreeg ik een super leuke uitnodiging van Social Deal om hier te gaan eten met de kindjes. Ik heb gelijk enthousiast gereageerd dat we gaan, zonder de menukaart te bekijken, maar deze plek staat al heel lang bovenaan mijn to do lijstje, dus deze heb ik nu eindelijk kunnen afvinken. Lees gezellig mee!

Meestal gaan we samen uiteten omdat het met 2 kleine kinderen een uitdaging is, helemaal als ik ook tussendoor foto’s voor mijn blog wil maken. Maar nu gaan toch de kindjes mee zodat ik gelijk kan reviewen of de locatie kindvriendelijk is.

We rijden op een zondagmiddag in november gezellig samen met de kindjes hiernaar toe. Gelukkig is het droog, want we willen natuurlijk ook buiten kijken bij de speeltuin en de kindjes hebben heel veel zin om te springen! Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en we gaan gelijk even naar buiten om te spelen. Helaas is de airtrampoline kapot, maar eigenlijk hebben de kindjes dit geen seconde gemist, want hier is genoeg ander leuks! We kijken bij de diertjes, klimmen in de speeltuin en spelen met de skelters. Het is te koud om buiten te zitten, maar ik geniet van het mooie Zeeuwse landschap met de molen en twee blije kindjes.

DSC_6775DSC_6780DSC_6786DSC_6807Het wordt al vroeg donker en we besluiten om binnen op te warmen met chocolademelk en koffie. De ober laat aan de kindjes zien dat er binnen ook een gezellige speelhoek is waar al meer kindjes spelen. Bijna alle tafels zijn bezet maar toch is het is er heerlijk rustig. De kindjes mogen ook vrij rondlopen van het personeel en ze kunnen ook niet weglopen, dus mijn vriend en ik kunnen ook zelf rustig aan tafel zitten en bijkletsen.

DSC_6810DSC_6825Kindjes spelen continue binnen in de speelhoek, alleen als het eten er is komen ze even aan tafel zitten. De ober vraagt netjes bij welke gang van ons 3-gangen menu we het kindermenu geserveerd willen hebben. De kindjes krijgen een leuke kleurplaat en een muntje voor een grijpautomaat vol met cadeautjes en snoepjes. Kindvriendelijk is het hier zeker weten!

Het maakt mij al eigenlijk niet meer uit hoe ons eten is, want de kindjes zijn helemaal blij, ik zit hier lekker rustig en iedereen is vriendelijk. Voor het eten er is roep ik al, we moeten hier vaker naartoe!

DSC_6828

Wat hebben we gegeten bij de Jonge Johannes:

We hebben via Social Deal een 3-gangen keuzediner. Dit kost € 16,50 p.p. Je krijgt 50% korting op het menu. De kinderen kiezen allebei een kindermenu met friet, frikandel en appelmoes van de kaart voor € 5,50 p.p.

DSC_6852Vooraf heb ik een salade prosciutto met stoofpeer en geitenkaas besteld, heerlijk deze combinatie van ham, walnoten, geitenkaas en stoofpeer. Deze ga ik thuis ook eens maken! Mijn vriend heeft uiensoep die ook goed smaakt maar achteraf zien we ook uiensoep met stokbrood met kaas voorbij komen, dus wel jammer dat ze die bij ons vergeten zijn. Maar bij de voorgerechten wordt ook brood met boter geserveerd dus we hebben het niet echt gemist. Alleen jammer voor de foto’s ;-)

De hoofdgerechten zijn prima. Ossenhaaspuntjes zijn altijd lekker, hier wordt het geserveerd met paddenstoelen en rodewijnsaus. Ik heb zeebaarsfilet met pestosaus. De pesto op de vis vind ik persoonlijk wel wat zout. Misschien komt het door de vis die ook zout is maar verder is de vis heerlijk gebakken. De frietjes zijn heerlijk knapperig en we zitten nog steeds heerlijk. Er zijn veel gasten met kinderen maar er heerst hier nog steeds een fijne sfeer.

DSC_6863In het menu zit ook nog een nagerecht maar ik zit eigenlijk al helemaal vol dat ik besluit om voor koffie te gaan. Ik krijg een koffie compleet met chocolaatjes en een heerlijke Zeeuwse Babbelaarlikeur erbij. Mijn vriend heeft de boerenroomijs met slagroom wat heerlijk is en mijn dochtertje komt ook af en toe een hapje halen. Er lopen kindjes rond met waterijsjes maar ze vragen er niet om dus ik heb ze lekker laten spelen zonder een toetje te geven.

DSC_6873Onze conclusie is dat we hier zeker vaker terug komen. Ik zei het al voor het eten op tafel kwam, maar het eten is hier ook erg lekker. We zijn hier van 16:00 – 19:00 uur geweest en we hebben alle vier een heerlijke middag gehad! Nu ik weet dat het zo ruim is, weet ik zeker dat ik hier in de zomer ook zal stoppen. Het is hier ook leuk om gewoon iets te gaan drinken. Het eten van kinderen is hier super betaalbaar en dat is zeker ook een reden om nog eens terug te komen als ik geen zin heb om te koken.

Hiervoor kan ik in de toekomst ook de nieuwe Spontaan-app gebruiken. Met deze app kan je zeer gemakkelijk snel ergens een tafel boeken en je kan gelijk zien of je met korting kan eten of drinken. Deze nieuwe app belooft elke week 100 nieuwe restaurants toe te voegen, zo kan steeds een nieuw restaurant ontdekken. Je kan deze App downloaden in je App-store.

Leuk!

 • Super kindvriendelijk
 • Leuke locatie
 • Vriendelijk personeel
 • Doen veel met streekproducten
 • Leuk menu, je kan hier ook gewoon een koffie drinken of pannenkoek eten
 • Geschikt voor jong en oud
 • Lekkere biertjes voor de mannen
 • Voldoende parkeergelegenheid
 • Grote speeltuin en airtrampoline
 • Er is hier ook een midgetgolfbaan en maisdoolhof

Minder leuk, maar niet erg…

 • Springkussen was kapot, maar wordt vast snel gemaakt
 • Uiensoep zonder stokbroodje kaas

Restaurant Molen de Jonge Johannes
Vrouwenpolderseweg 55a, Serooskerke
T: 0118-594423
www.dejongejohannes.nlDSC_6807collage-11Ben je enthousiast geworden? Kijk op www.socialdeal.nl en koop een voucher met 50% korting voor Heerlijk 3-gangen keuzediner bij Restaurant Molen de Jonge Johannes: uitstekend genieten in een sfeervolle ambiance.

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.