Review: Uiteten bij Brasserie Oostdok

DSC_6362DSC_6353In Zeeland wonen is heerlijk. Vooral als ik na een drukke werkweek ‘s avonds met mijn vriend op een mooie lentedag de auto in stap opweg naar het Veerse meer. Hier gaan we voor het eerst bij Brasserie Oostdok eten. Via Social Deal hebben we een 3-gangen keuze menu geboekt inclusief een prachtig uitzicht over het Veerse meer.

De weg ernaartoe is al een uitje. Het restaurant ligt net na het mooie plaatsje Veere en wij houden er altijd van om via een toeristische route door de Zeeuwse natuur te rijden en komen zo allerlei mooie plekjes tegen. Het restaurant ligt aan een leuk haventje. Het ziet er prachtig uit en het is jammer dat het ‘s avonds nog net te koud is om op het terras te zitten want met het mooie uitzicht hier wil je eigenlijk niet naar binnen.

Bij binnenkomst valt mij gelijk op hoe mooi het binnen is inricht (ik vergeet gelijk dat ze ook een terras hebben) en we mogen een tafeltje uitkiezen. De sfeer is gezellig, de tafeltjes bij het raam zijn allemaal bezet waardoor we een leuk plekje in het midden kiezen bij de openhaard.

DSC_6358We beginnen de avond met een heerlijke witte wijn en tussendoor wordt door de gastheer netjes het menu uitgelegd. Origineel dat het menu aan het plafond hangt! Aangezien het buiten langzaam donker wordt krijgen we een romantisch kaarsje op tafel die in oesterschelpen zit. Leuk! We worden nu wel nieuwsgierig naar het eten.

Wat hebben we gegeten bij Brasserie Oostdok:

We hebben via Social Deal een 3-gangen à la carte menu. Dit kost € 14,50 p.p.

Er wordt ons verteld dat ze elke week een wisselende kaart hebben en ze dagelijks met verse ingrediënten werken. Dit is ook te merken aangezien de kabeljauw op het bord is vervangen door zalm.

Mijn vriend heeft vooraf de gamba’s van Oostdok gekozen met een geheim ingrediënt. Ik krijg een hapjes plank (zie de mooie foto bovenaan!). Hierbij wordt heerlijk vers brood geserveerd dat is gemaakt van gezuiverd zeewater uit de Oosterschelde. Echt heerlijk! En het brood wil ik zeker nog eens eten.

IMG_2433DSC_6366DSC_6367

Tijdens het hoofdgerecht gaat de zon onder in het Veerse meer en wij genieten van dit mooie spektakel met een Varkenshaas van de BBQ met tzatziki voor mij. Mijn vriend krijgt biefstuk met een Bearnaisesaus. We krijgen hier gegrilde groentes van het seizoen bij (er zijn weer asperges!) en een salade (lekker nog meer groentes!) en frietjes.

DSC_6374 DSC_6382 Op het einde genieten we nog van een nagerecht van het menu en besluiten vervolgens de avond nog af te sluiten met een espresso.

Jammer dat het buiten donker wordt, het mooie uitzicht is hierdoor weg. We zitten helemaal vol en besluiten daarom richting huis te gaan. Gelukkig is dit mooie plekje maar een kwartiertje rijden vanaf ons huis, waardoor we van de zomer zeker nog eens terug keren. Ik wil gewoon een keer op dit terras zitten!

Leuk!

 • Mooi groot terras met uitzicht over het Veerse meer
 • Kaarsje in oesterschelpen
 • Brood met gezuiverd zeewater uit de Oosterschelde
 • Royale porties
 • Je kan tussendoor kijken hoe de koks aan het koken zijn
 • Dagelijks koken ze met verse ingrediënten
 • Wekelijks een nieuwe menukaart
 • Het voelt als een vakantie hier

Minder leuk, maar niet erg…

 • Geen menukaart op de website
 • Beperkte kaart: ze hadden alleen keuze uit 3 voorgerechten / 3 hoofdgerechten / 3 nagerechten
 • Achtergrondmuziek pas niet bij de sfeer van het restaurant  (update: ik ben hier nogmaals geweest en ze hebben dit inmiddels aangepast!)

 

Brasserie Oostdok
Polredijk 19, Veere
T: 0118-855848
www.brasserieoostdok.nl

collageIMG_2434Deze blog is geschreven voor Social Deal. Wil jij ook genieten van deze deal? Hij staat nog online, wees er snel bij!

 

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.