Ontbijt op bed

ontbijtNu het bijna moederdag is wordt het tijd om het ontbijtje dat ik vorig jaar voor mijn vriend met vaderdag heb gemaakt eens online te zetten… ik denk dat ik dit ontbijt dit jaar weer ga maken voor mijn vriend samen met mijn kindjes want het was een groot succes en super lekker!

Wat ik zelf ga krijgen weet ik niet, meestal helpt mijn dochtertje met croissantjes & smoothies maken. Maar stiekem hoop ik dat mijn vriend en de kindjes mij weer meenemen naar een strandtent om daar heerlijk te ontbijten. Vorig jaar was dit zooo fijn! En scheelt weer een hoop kruimels in mijn bed. 

Ontbijt op bed

1 persoon – 30 minuten

Ingrediënten 

 • 2 eieren
 • 2 sneetjes brood
 • zout en peper
 • geraspte kaas (optioneel)
 • hartje uitsteekvorm (bijv. Dille & Kamille)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Steek met de uitsteekvorm de hartjes uit het brood.
 3. Leg de boterhammen (+ de uitgestoken hartjes) op de bakplaat.IMG_0392
 4. Bak nu eerst de broodjes 8 minuten in de oven zodat ze een beetje hard worden.
 5. Breek nu voorzichtig de eitjes in de hartjes.
 6. Bestrooi de eitjes met peper en zout + eventueel geraspte kaas.
 7. Zet de bakplaat opnieuw in de oven en bak de boterhammen met ei in 15 minuten gaar.
 8. Zet het ontbijt op een dienblad met een mooi servet. Je kan er een bloemmetje, cadeautje, jus d’orange, vers fruit of een kopje koffie bij doen…

IMG_0390

(Visited 52 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.