Review: Uiteten bij Brasserie Westenwind

DSC_6431Het is weekend en mijn vriend en ik zijn hebben zin om met de auto een nieuwe plek in Zeeland te ontdekken. We rijden over de Stormvloedkering en langs de Zeeuwse Eilanden. We rijden naar Scharendijke, ik ben hier nog nooit geweest maar aan het aantal toeristen te zien moet het hier leuk zijn. Via Social Deal hebben we een tafeltje geboekt bij Brasserie Westenwind. Dit ligt aan een haventje bij het Grevelingenmeer.

DSC_6440De ligging van de brasserie is super leuk en binnen is het ook sfeervol. Het is gezellig druk en in het midden staat een prachtige boom met daaromheen een bar.

We krijgen snel onze drankjes en er wordt direct een heerlijke broodplank met smeersels geserveerd. Dit begint goed! Terwijl ik geniet van een nieuw zomerdrankje van Liefmans kijk ik even rond in de brasserie.

We zitten aan een tafeltje bij de bar (onder de mooie boom!) en zitten iets hoger dan de rest van het restaurant waardoor we goed van het uitzicht over de haven en het Grevelingenmeer kunnen genieten. De inrichting is warm door de houten meubels, overal staan verse bloemen en in de hele brasserie zie je de takken van de boom terug. Buiten hebben ze een terras en ik zie door de open keuken de koks aan het werk.

collage-4De gastvrouw Tess stelt zich netjes voor en mijn vriend en ik luisteren aandachtig naar haar verhalen over de brasserie. Een voordeel van een brasserie vind ik altijd dat je hier met iedereen terecht kan. Ik zie hier een gezin eten met een baby, opa’s en oma’s, stelletjes, vakantiegangers en er is een groep aan het eten. Tess vertelt ook enthousiast dat ze ‘s middags een high tea serveren en dat je de brasserie ook kan afhuren voor een feest.

Wat hebben we gegeten bij Brasserie Westenwind:

We hebben via Social Deal een 3-gangendiner. Dit kost € 15,00 p.p.
Het leuke aan dit menu is dat je van de hele kaart mag bestellen waardoor je 19 keuzes hebt! Naast het 3-gangendiner krijg je ook nog een broodplank met smeersels vooraf.

DSC_6434Ik heb voor de pittige gamba’s gekozen die inderdaad goed pittig zijn! Mijn vriend krijgt een Zeeuwse vissoep. Hij mist hierin wel vis, maar voor de prijs van het menu snap ik dat dit ontbreekt. Een tafeltje naast ons krijgt een mooi bord Rundercarpaccio. Deze ziet er heerlijk uit voor een volgende keer.

DSC_6442De burger als hoofdgerecht maakt alles weer goed bij mijn vriend, heel leuk geserveerd! De Black Angus burger wordt ‘Eten op niveau’ genoemd en is belegd met spek, kaas en BBQ saus. Ik twijfel tussen een surprise trio van vis of een Runder Rib-eye. Ik kies voor een stuk vlees. Jammer dat ze mijn champignonsaus vergeten te serveren maar zo kan ik wel de pure smaak van het vlees goed proeven en dat was heerlijk waardoor ik ook niet meer om de saus heb gevraagd. We krijgen er frietjes en een salade bij.

DSC_6444Ik sluit het menu af met een Mexicaanse coffee. Tess adviseert mij om deze eens te proeven met Kahlua i.p.v. standaard Irish coffee. Mijn vriend krijgt verse Zeeuwse aardbeien van de markt met een bolletje ijs. Leuk dat ze extra hun best doen om een klant blij te maken naast alle keuze die je al hebt! Doordat we gezellig zitten te kletsen vergeet ik hier helemaal om een foto van te maken.

Complimenten aan de gastvrijheid. Daarom staat in mijn Leuk-rijtje vriendelijk personeel met stip bovenaan. Maar de locatie en het uitzicht zijn ook zeker een ritje naar Scharendijke waard!

Leuk!

  • Heel vriendelijk personeel
  • Uitzicht over het Grevelingenmeer
  • Inrichting, ik vind de boom in het midden echt geweldig
  • Bij je drankjes krijg je gelijk een broodplank met smeersels
  • Open keuken
  • Groot terras waar je ook een lekker drankje kan drinken
  • Ruime keuze van de menukaart (19 keuzes!)

Minder leuk, maar niet erg…

  • Slappe frietjes
  • Vissoep zonder vis
  • De opmaak van de borden kan beter (vooral als ze weten dat je foto’s ervan maakt)

 

Brasserie Westenwind
Haven Kloosternol 5, Scharendijke
T: 0111-671981
www.brasseriewestenwind.nl

DSC_6447DSC_6455Ben je enthousiast geworden? Kijk op www.socialdeal.nl en koop een voucher met 55% korting voor een 3-gangendiner (19 keuzes) bij Brasserie Westenwind.

 

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.