Deze Stroganoff met gehaktballetjes is super lekker door de romige Stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Je kan het recept maken met zelfgemaakte gehaktballetjes, maar om meer plantaardig te eten heb ik gekozen voor de nieuwe vegetarische balletjes van Iglo Green cuisine.

Deze Stroganoff met gehaktballetjes is super lekker door de romige Stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Je kan het recept maken met zelfgemaakte gehaktballetjes, maar om meer plantaardig te eten heb ik gekozen voor de nieuwe vegetarische balletjes van Iglo Green cuisine. Doordat wij regelmatig BBQen proberen we om in ieder geval 1x per  week een dagje geen vlees te eten. Vlees vervangen door plantaardige gehaktballetjes is natuurlijk ook beter voor het milieu en dierenleed. Daarnaast zijn er genoeg mensen die helemaal vegan eten. Iedereen mag hier z'n eigen keus in maken, wij proberen door variatie hier in af te wisselen. Wij hebben er krieltjes bij gegeten maar rijst of pasta kan ook prima bij dit lekkere pannetje.

Om een eerlijke mening te geven over de Iglo Green cuisine vegetarische balletjes vinden wij dat het op zich redelijk lekkere balletjes zijn echter toch nog niet te vergelijken met echte goede gehaktballetjes. Smaak en textuur is toch nog best wel 'anders'. In principe wel een goede vervanger natuurlijk in plaats van gehaktballetjes. 

 

Opbrengsten4 porties
Kooktijd30 minuten

 12 balletjes; Iglo Green cuisine vegetarische balletjes
 2 rode paprika’s, in reepjes
 250 gram champignons, in plakjes
 1 grote ui, fijngesnipperd
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 1 el paprikapoeder
 70 gram tomatenpuree
 1 runderbouillonblokje
 200 ml slagroom
 1 el worcestersaus
 paar druppeltjes tabasco (optioneel)
 1 handje verse peterselie

1

Bak de gehaktballetjes in een pan rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken (ze garen straks verder in de saus) en schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

2

Bak de rode paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak de groente net zolang totdat het geslonken is.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

4

Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg 250 ml water en 200 ml slagroom toe.

5

Voeg tenslotte een eetlepel worcestersaus en een paar druppeltjes tabasco toe.

6

Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht iets is ingedikt.

7

Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van maizena en water.

8

Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met verse peterselie.

Ingrediënten

 12 balletjes; Iglo Green cuisine vegetarische balletjes
 2 rode paprika’s, in reepjes
 250 gram champignons, in plakjes
 1 grote ui, fijngesnipperd
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 1 el paprikapoeder
 70 gram tomatenpuree
 1 runderbouillonblokje
 200 ml slagroom
 1 el worcestersaus
 paar druppeltjes tabasco (optioneel)
 1 handje verse peterselie

Aanwijzingen

1

Bak de gehaktballetjes in een pan rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken (ze garen straks verder in de saus) en schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

2

Bak de rode paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak de groente net zolang totdat het geslonken is.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

4

Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg 250 ml water en 200 ml slagroom toe.

5

Voeg tenslotte een eetlepel worcestersaus en een paar druppeltjes tabasco toe.

6

Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht iets is ingedikt.

7

Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van maizena en water.

8

Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met verse peterselie.

VEGA: Stroganoff met gehaktballetjes
(Visited 777 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.